Maya-tablet voorspelt dan toch niet het einde van de wereld in 2012

04/12/11 om 07:25 - Bijgewerkt om 07:25

Het einde is dan toch niet nabij. Dankzij nieuw onderzoek van de Duitse expert Sven Gronemeyer kan de mensheid op oudejaarsavond alsnog met gerust gemoed een fles kraken.

Maya-tablet voorspelt dan toch niet het einde van de wereld in 2012

2012 wordt niet het jaar waarin de wereld zal vergaan. De Maya's zouden dat nochtans voorspeld hebben, maar Gronemeyer bestudeerde het 1.300 jaar oude stenen tablet van de Maya's waarmee doemdenkers koketteren, zo schrijft The Guardian.

Uit het tablet zou volgens hen op te maken zijn dat omstreeks 12 december 2012 een cyclus wordt afgerond die het einde van de wereld zal inluiden.

Maar dat is volgens Gronemeyer dus complete nonsens. Volgens de interpretatie van de Maya-specialist van de La Trobe University in Australië verwijst het einde van de cyclus naar de dag van de terugkeer van de Maya-god Bolon Yokte.

"Die dag kreeg een symbolische lading omdat die aanzien wordt als een weerspiegeling van de dag van de schepping. Maar ze verwijst dus naar de terugkeer van een god, en niet noodzakelijk naar een groot keerpunt voor de mensheid", aldus Gronemeyer. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners