Man probeert gestolen hersenen via eBay te verkopen

03/01/14 om 13:16 - Bijgewerkt om 13:16

Een Amerikaanse man van 21 jaar heeft geprobeerd meer dan 60 menselijke hersenen via de veilingsite eBay te verkopen en heeft daar zelfs kopers voor gevonden.

Man probeert gestolen hersenen via eBay te verkopen

© Thinkstock

De man wordt ervan verdacht in oktober meer dan zestig vaten met hersenen en andere menselijke weefsels te hebben gestolen uit het magazijn van het Indiana Medical History Museum, zo schrijft CNN.

David Charles zou binnengebroken zijn in het museum en hersenen en weefsel hebben gestolen van autopsieën op patiënten met een mentale aandoening in de jaren tachtig. Charles zou via een tussenpersoon enkele vaten op eBay te koop hebben gezet in de categorie "mensen, het menselijk lichaam en alle soorten lichaamsdelen of -producten".

Koper gevonden

De politie werd op de hoogte gebracht over de lugubere koopwaren door de directie van het Medical History Museum, omdat die een telefoontje kreeg van een man die meldde dat hij voor 600 dollar "zes vaten hersenmassa" had gekocht via eBay. Hoewel het verboden is om via eBay lichaamsdelen te verkopen, had Charles dus toch een koper gevonden.

De koper, die bekend staat als een verzamelaar van curiosa, vermoedde dat de vaten gestolen werden en vergeleek ze met de vaten op de website van het museum.

David Charles werd uiteindelijk op 16 december 2013 opgepakt na een undercoveroperatie door de politie. Hij zal in de loop van januari voor de rechter verschijnen voor de vermoedelijke diefstal van tientallen vaten menselijk hersenweefsel met een waarde van ongeveer 4.800 dollar (meer dan 3.500 euro). (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners