Kerkhof wil geen SpongeBob op graf van Irak-veterane

22/10/13 om 10:47 - Bijgewerkt om 10:47

Een kerkhof in de Amerikaanse staat Ohio heeft de nabestaanden van een Irak-veterane gevraagd een grafzerk, bestaande uit twee SpongBob-beelden, te verwijderen.

Kerkhof wil geen SpongeBob op graf van Irak-veterane

SpongeBob © YouTube

In de Amerikaanse staat Ohio moeten nabestaanden van een overleden vrouw het monument bij het graf verwijderen. De grafzerk bestaat namelijk uit twee grote SpongeBob-beelden. Het monument hoort volgt het kerkhof niet thuis op een 'historisch' en 'landelijk' kerkhof. Dat schrijft The New York Daily News.

Tweeling

De 28-jarige Irak-veterane Kimberly Walker werd eerder dit jaar doodgeschoten door haar vriend. De vrouw hield enorm van het tekenfilmfiguurtje SpongeBob en ter nagedachtenis besloot haar familie een grote zerk ter waarde van 10.000 euro bij haar graf te plaatsen. Het monument bestaat uit twee SpongeBobs.

'Het symboliseert de tweeling waarvan Kimberly deel uitmaakt, vertelt de moeder. Walkers familie betreurt dat de beelden moeten worden verwijderd. 'Het monument paste zo goed bij Kimberly. Ze was nu eenmaal een grote SpongeBob-fan.'

Beoordelingsfout

Kerkhofdirecteur Gary Freytag geeft toe dat de fout bij het kerkhof ligt. 'De medewerker die destijds toestemming verleende voor plaatsing, heeft een beoordelingsfout gemaakt', klinkt het.

De begraafplaatsdirectie wil dan ook overleggen met de familie om tot een smaakvolle oplossing te komen. 'Een monument waarin beide partijen zich kunnen vinden', aldus Freytag.

Onze partners