Geniale uitvinding: Magnetische rits, sluitbaar met één hand (video)

14/02/14 om 10:29 - Bijgewerkt om 10:36

Een magnetische rits maakt het binnenkort mogelijk een jas met één hand te openen en te sluiten. Een revelatie voor onder meer fietsers die hun beide handen nodig hebben om te sturen.

Geniale uitvinding: Magnetische rits, sluitbaar met één hand (video)

rits © Thinkstock

Het Amerikaanse kleidingbedrijf Under Amour brengt eind dit jaar een rits op de markt die u kunt openen en sluiten met slechts één hand. Een revelatie voor fietsers, sporters en autobestuurders, die geen twee handen kunnen missen tijdens hun activiteit.

De rits werkt magnetisch. De twee delen van een kledingstuk worden door de rits naar elkaar toegetrokken. "Het idee kwam er toen ik een familielid die aan een spierziekte lijdt, wilde helpen", vertelt uitvinder Scott Peters aan de Britse krant Daily Mail. "Eerst bevestigde ik twee simpele magneetjes aan beide zijden van de rits. Deze oplossing was natuurlijk niet ideaal, maar na wat proberen en optimaliseren, kwam ik tot een resultaat waarbij de twee delen perfect in elkaar haken."

Under Amour, gespecialiseerd in sportkledij, zag een geniale ontdekking in de rits en besloot met Scott Peters samen te werken. De 'Magzip' was geboren en zal eind dit jaar in de eerste kledingstukken worden verwerkt. (AVE)

Onze partners