Anti-obesitas postzegels ongezond voor kinderen

20/10/13 om 08:41 - Bijgewerkt om 08:44

De Amerikaanse Post vernietigt een serie postzegels naar aanleiding van een campagne van First Lady Michelle Obama om zwaarlijvigheid bij kinderen te bekampen. Enkele afbeeldingen worden als te gevaarlijk beschouwd.

Anti-obesitas postzegels ongezond voor kinderen

© /

Het gaat om een serie van vijftien zegels waarop kinderen te zien zijn die op een of andere manier in beweging zijn. Maar de Presidentiële Raad voor Fitheid, Sport en Voeding beschouwde drie ervan als te gevaarlijk. Het gaat onder andere om een afbeelding van een kind dat aan skateboarding doet zonder kniebeschermers en één dat zonder helm op zijn hoofd ging staan.

'Overractie'

De als onveilig bevonden tekeningen kwamen pas aan het licht toen marketinghoofd Nagisa Manabe de First Lady vroeg deel te nemen aan de First Day ceremonie voor de postzegels. Blijkbaar was dat de eerste keer dat de Presidentiële Raad ze te zien kreeg, aldus het Science Channel.

Als commentaar op de "overreactie" van de Presidentiële Raad voegde het toe: "Grappig dat een getekende figuur op een postzegel - die kinderen bovendien zelden zien - zo'n bedreiging vormt". "Wanneer we een nieuwe sport aanleren gaan de meesten onder ons zich toch niet wenden tot postzegels om raad te krijgen om het veilig te doen", luidde het ook. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners