Wie is de vrouw die met Charles Manson wil trouwen?

19/11/14 om 11:38 - Bijgewerkt om 11:42

Charles Manson, het 80-jarige brein achter de meest beruchte moordreeks van de 20e eeuw, stapt mogelijk in het huwelijksbootje. Wie is de vrouw die hem zo liefheeft?

Wie is de vrouw die met Charles Manson wil trouwen?

Afton Elaine Burton © /

Manson, die werd veroordeeld voor de brutale moord op de toen zwangere actrice Sharon Tate en verschillende anderen in 1969, en de 26-jarige Afton Elaine Burton kregen op 7 november de toestemming om te trouwen. Het koppel moet elkaar binnen de 90 dagen het ja-woord geven om het huwelijk geldig te laten zijn.

Naam zuiveren

Burton begon Manson brieven te schrijven toen ze 17 jaar oud was. Met het geld dat ze gespaard had verhuisde ze van haar thuis in Illinois naar Californië waar ze Manson sinds 2007 gaat bezoeken in de gevangenis. Ze bezoekt hem elke zaterdag en zondag gedurende vier uur. De jonge vrouw, die enkele pro-Manson websites beheert, gelooft stellig dat Manson onschuldig is. Door met hem te trouwen wil ze toegang krijgen tot informatie en documenten die enkel voor familieleden bestemd zijn, zodat ze zijn naam kan zuiveren. 'Familieleden kunnen nu immers meer doen', vertelde ze aan persagentschap Associated Press.

Aan de Daily Mail zegt Burton dat ze een goede relatie heeft met haar ouders en regelmatig contact met hen heeft. Maar volgens haar vader is zijn toekomstige schoonzoon Charles Manson allesbehalve welkom in het ouderlijke huis en zal hij niet 'op een vliegtuig springen' om de huwelijksceremonie bij te wonen. Ondanks haar vreemde keuze van huwelijkspartner zal haar vader zijn dochter echter altijd blijven steunen.

'Huwelijk is een hoop nonsens'

Ook Burton and Manson zelf bevinden zich niet op dezelfde lijn wat het huwelijk betreft. Hoewel Burton al in een interview in Rolling Stone uit 2013 ervan overtuigd was dat ze met Manson zou trouwen, zei de seriemoordenaar in die tijd: 'Het huwelijk is een hoop nonsens. We doen gewoon alsof voor het publiek'.

Burton vertoont nogal wat gelijkenissen met Susan Atkins, bekend als 'Sexy Sadie'. Atkins maakte deel uit van de familie Manson en werd veroordeeld tot bijna 40 jaar opsluiting tot haar dood in 2009. Burton is geen fan van Atkins. 'Ze was gek', zo vertelde ze aan Rolling Stone. Maar net als Atkins kerfde ook Burton ene 'x' in haar voorhoofd, iets wat alle vrouwelijk familieleden deden tijdens het proces van Charles Manson in de jaren 70.

Lees meer over:

Onze partners