Stomdronken burgemeester Sint-Truiden in ziekenhuis

24/12/11 om 08:10 - Bijgewerkt om 08:10

Burgemeester Ludwig Vandenhove van Sint-Truiden (SP.A) was donderdagavond zo dronken dat hij buiten bewustzijn raakte in een Italiaans restaurant. Hij had drie promille alcohol in zijn bloed.

Stomdronken burgemeester Sint-Truiden in ziekenhuis

© Belga

Vandenhove werd afgevoerd naar de spoeddienst van het Sint-Trudoziekenhuis in Sint-Truiden. Daar werd een alcoholpercentage van drie promille vastgesteld. Dat schrijven Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad.

Veiligheidshalve werd de burgemeester een nacht in het

ziekenhuis gehouden, want zijn leverfunctie bleek zwaar verstoord. "Dat gebeurt bij overmatig en regelmatig drankgebruik", klinkt het in het ziekenhuis.

Vluchtmisdrijf

Vandenhove (52) kwam eerder al in opspraak na alcoholmisbruik. In 2007 pleegde hij vluchtmisdrijf na een ongeval. Hij kreeg toen een rijverbod van twee weken en een boete van 1100 euro.

Vandenhove, die bezig is aan zijn derde ambtstermijn als burgemeester van Sint-Truiden, trok in datzelfde jaar zwaar van leer tegen de zogenaamde alcoholautomaten. Hij wilde een absoluut verbod op automaten waarin onder meer Bacardi Breezers zouden worden verkocht. (Belga/EE)

Onze partners