Pascal Smet stopt in 2019 met politiek

02/11/13 om 13:37 - Bijgewerkt om 13:37

Vlaams minister van Onderwijs, Pascal Smet (SP.A) wil in 2014 voor de laatste keer deelnemen aan de verkiezingen. 'Daarna verhuis ik naar Brazilië om er een Bed & Breakfast te openen'.

Pascal Smet stopt in 2019 met politiek

© BELGA

De verkiezingen van 2014 zullen de laatste worden voor Vlaams minister voor Onderwijs Pascal Smet (SPA). "Nog vijf jaar hard werken, maar daarna is het gedaan", zegt hij in de krant Het Laatste Nieuws.

"Volgend jaar hebben we de moeder van alle verkiezingen, waaraan ik zeker nog wil deelnemen. Maar daarna verhuis ik met mijn partner naar Brazilië om onze droom waar te maken. We willen namelijk een Bed & Breakfast openen", aldus Smet tijdens een toespraak in Brazilië.

Brussels of Vlaams

Smet stak het in het verleden nooit onder stoelen of banken dat hij droomde van een toekomst in Brazilië. In het interview met de krant plakt hij daar nu ook een datum op. "Ik heb me altijd voorgehouden dat ik na vijftien jaar in de politiek zou stoppen", klinkt het. "Na 2019 is het tijd voor iets anders."

Hoe Smet zijn laatste politieke episode, Brussels of Vlaams, het liefst zou invullen, wil hij niet kwijt. "Ik doe onderwijs graag en ik zou graag verder bouwen op de stenen die deze legislatuur verlegd zijn. Anderzijds ben ik ook graag met Brussel bezig. De stad kan wel wat dynamiek gebruiken, na jaren van stilstand." (AVE)

Lees meer over:

Onze partners