Onderzoek naar mol in Élysée na foto van Hollande met vriendin Gayet

24/11/14 om 20:54 - Bijgewerkt om 20:50

In het Franse presidentiële paleis is een zoektocht gestart naar een mol met scherpe ogen en een camera nadat een Frans blad een foto publiceerde van president François Hollande met zijn vriendin Julie Gayet.

De foto is het eerste beeld van het verliefde koppel sinds de beruchte affaire in januari bekend geraakte. Het koppel zit op een herfstige zondag aan een tafeltje in de tuin van het Élysée.

Volgens onderzoekers is de foto, die in het roddelblad Voiçi gepubliceerd werd, niet genomen door een paparazzo met een scherpe lens of een kleine drone buiten het Élysée, maar door een mol binnen het presidentieel paleis zelf.

In het Élysée werken slechts 12 mensen. Ze worden allemaal ondervraagd door de politie.

De foto maakt een einde aan de geruchten in de Franse pers dat Hollande (60) en Gayet (42) uit elkaar zouden zijn. Volgens Voiçi brengt Gayet de meeste weekends en nachten bij Hollande door en is ze zo goed als de First Lady van Frankrijk.

De onthulling van de affaire in het magazine Closer betekende begin dit jaar het einde van de relatie van Hollande met zijn toenmalige vriendin Valérie Trierweiler. Zij schreef daarop het onthullende boek 'Merci pour ce moment' over haar ex-vriend, dat in Frankrijk al 700.000 keer over de toonbank ging. (TE)

Onze partners