Marleen Temmerman verlaat WHO

20/04/15 om 07:17 - Bijgewerkt om 07:17

De Gentse gynaecologe en gewezen SP.A-politica Marleen Temmerman verlaat de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) voor een nieuwe uitdaging in Kenia.

Marleen Temmerman verlaat WHO

© Belga

De Gentse gynaecologe en gewezen SP.A-politica Marleen Temmerman (62) verlaat na drie jaar de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) in Genève. Dat melden de kranten van Mediahuis.

Kenia

In oktober begint Temmerman aan een nieuw hoofdstuk. Ze verhuist opnieuw naar Kenia, waar ze aan de slag gaat bij het Aga Khan Development Network (AKDN). "Ik heb de pensioenleeftijd van 62 jaar bij de WHO al bereikt", vertelt Temmerman. "Toch werd me gevraagd nog een jaartje langer te blijven. We zouden daarna wel zien hoe het verder moest. Maar toen klopte het AKDN aan mijn deur, een ontwikkelingsnetwerk dat behalve op gezondheid ook sterk inzet op onderwijs. Aan de campus van de Aga Khan University in Nairobi word ik hoofd van het departement gynaecologie en verloskunde."

Temmerman had in 2012 de Senaat verlaten om directeur te worden van het Departement voor Reproductieve Gezondheid en Onderzoek van de WHO. (Belga/WB)

Lees meer over:

Onze partners