'Lelijkste vrouw ter wereld' geeft pestkoppen lik op stuk (VIDEO)

10/01/14 om 07:52 - Bijgewerkt om 12:45

Ze werd te kijk gezet als lelijkste vrouw ter wereld, maar geeft nu de pestkoppen lik op stuk. Lizzie Velasquez bouwde op haar vierentwintigste een succesvolle carrière uit en inspireert mensen met een speech die viraal gaat.

'Lelijkste vrouw ter wereld' geeft pestkoppen lik op stuk (VIDEO)

Lizzie Velasquez © YouTube

De Amerikaanse Lizzie Velasquez lijdt aan een medische aandoening die zo zeldzaam is, dat wereldwijd maar drie mensen met de ziekte bekend zijn. De 24-jarige vrouw mag eten wat ze wil, ze komt geen gram bij. Ze eet elke dag meer dan 5.000 calorieën, maar weegt slechts 30 kilo. De ziekte is er de oorzaak van dat ze geen spiermassa heeft en slecht ziet. Het meisje werd jarenlang gepest en er verscheen op YouTube zelfs een video over haar onder de titel 'World's Ugliest Woman.'

Lizzie Velasquez geeft de pestkoppen intussen lik op stuk. Ze schreef twee enorme bestsellers, heeft nu haar eigen YouTubekanaal en haar jongste speech gaat de wereld rond.

Ze hield de speech op de TEDX conferentie in Austin. TEDX bijeenkomsten geven een forum aan inspirerende sprekers.

'De pestkoppen verliezen altijd, als we tevreden zijn met onszelf'

'Ik heb er zelf voor gekozen om gelukkig te zijn,' zegt Velasquez. In een tijdperk waarin schoonheid wordt bepaald door super modellen, succes wordt afgemeten aan rijkdom en populariteit wordt gedefinieerd aan de hand van het aantal volgers dat je hebt op sociale media, vraagt de jonge vrouw zich af: 'Hoe zie jij jezelf?'

Terwijl ze te kijk werd gezet als lelijkste vrouw ter wereld, bouwde ze voor zichzelf een heel ander beeld op over schoonheid en geluk.

Lizzie Velasquez kan op haar vierentwintigste al terugkijken op een erg succesvolle carrère. Haar boodschap: 'De pestkoppen verliezen altijd, als we tevreden zijn met onszelf.' (EE)

Bekijk hier de virale video met de speech van Lizzie Velasquez.

Lees meer over:

Onze partners