Els Keytsman verlaat Vluchtelingenwerk en wordt directeur Gelijkekansencentrum

04/12/15 om 17:43 - Bijgewerkt om 17:45

Els Keytsman en Patrick Charlier worden de nieuwe co-directeurs van het Interfederaal Gelijkekansencentrum.

Els Keytsman verlaat Vluchtelingenwerk en wordt directeur Gelijkekansencentrum

© Franky Verdickt

Els Keytsman en Patrick Charlier worden de nieuwe codirecteurs van het Interfederaal Gelijkekansencentrum. Dat heeft de raad van bestuur beslist na een procedure bij Selor. Keytsman is tot vandaag directeur van Vluchtelingenwerk Vlaanderen. Charlier was dienstdoend directeur van het gelijkekansencentrum sinds Jozef De Witte vertrok.

'Ik kijk enorm uit naar deze nieuwe uitdaging. Het Centrum speelt een erg belangrijke rol in het bestrijden van discriminatie en bevorderen van gelijke kansen voor iedereen in ons land', reageert Keytsman. 'In het huidige maatschappelijke klimaat is de opdracht van het centrum relevanter dan ooit.'

Keytsman studeerde bedrijfsmanagement en toegepaste economische wetenschappen. Na een doortocht op de groene kabinetten van Magda Aelvoet, Jef Tavernier en Adelheid Byttebier werd ze beleidsmedewerker voor Groen en bleef ze gemeenteraadslid in Aalst tot 2008. Tussen 2008 en 2010 was Keytsman diensthoofd van de politieke dienst van de Oxfam-Wereldwinkels vzw, waarna ze directeur werd van Vluchtelingenwerk Vlaanderen.

Codirecteur Patrick Charlier - sinds 2013 adjunct-directeur van het centrum - kijkt ernaar uit om samen te werken met Keytsman. 'Door haar inzet voor gelijke kansen en haar ervaring zal ze mee de rol van het centrum in de samenleving versterken. De inzet is hoog. De samenleving moet inclusiever worden. Gelijke deelname door iedereen moet verzekerd worden', aldus nog Charlier, die voor zijn carrière bij het centrum onder meer directeur was van de Liga voor Mensenrechten. (Belga/AVE)

Onze partners