Amanda Knox keert terug naar huis

04/10/11 om 14:21 - Bijgewerkt om 14:21

Na vier jaar in een Italiaanse gevangenis heeft de Amerikaanse studente Amanda Knox dinsdag het vliegtuig naar huis genomen.

Amanda Knox keert terug naar huis

© Reuters

Na enkele formaliteiten bij de luchthavenpolitie in de luchthaven van Rome, vloog Knox dinsdag met haar familie naar haar thuisstad Seattle.

In een brief bedankte Knox haar aanhangers. "Velen hebben mijn leed gedeeld en hebben me geholpen om hoopvol te overleven", schrijft ze. "Ik zal steeds dankbaar zijn: allen die me geschreven hebben, allen die me verdedigd hebben, allen die voor me gebeden hebben. Ik hou van jullie, Amanda".

Openbare aanklagers in beroep
Een jury sprak Knox maandagavond in Perugia vrij. Ze was in 2009 wegens moord op de Britse studente Meredith Kercher tot 26 jaar cel veroordeeld. Ook haar ex-vriend Raffaele Sollecito, veroordeeld tot 26 jaar, kwam vrij. De verdediging was erin geslaagd hiaten en tegenstrijdigheden in het onderzoek bloot te leggen en de belangrijkste bewijslast te ontkrachten.

De openbare aanklagers Giuliano Mignini en Manuela Comodi kondigden aan beroep te zullen aantekenen. Als derde en laatste instantie rest hen enkel nog Cassatie in Rome.

Familie slachtoffer geschokt
De familie van het slachtoffer reageerde geschokt op het verdict. Vader John Kercher zei het niet te verstaan: "Merediths lichaam had 47 steekwonden. Er werden twee messen gebruikt. Een enkele persoon kan dat niet hebben gedaan. Hoe kunnen ze dat negeren?"

De Ivoriaan Rudy Guede blijft wegens medeplichtigheid aan de moord op Meredith in de cel. Hij kreeg 16 jaar. Wie hem geholpen heeft, ligt na het vonnis weer volledig open.

(Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners