'We weten nog weinig over microplastics in onze voeding'

05/12/17 om 21:00 - Bijgewerkt op 08/01/18 om 14:24

De sector van cosmetica, detergenten en onderhoudsproducten wil microplastics - kleine pastic deeltjes die onoplosbaar en niet biologisch afbreekbaar zijn - tegen 2020 volledig vervangen in afspoelbare cosmetica en mondproducten. De oceanen zitten immers vol met drijvende plasticdeeltjes, maar hoe schadelijk zijn die eigenlijk?

De Nederlandse professor Peter Hollman, tot vorig jaar (in 2016 ging hij met pensioen) verbonden aan het Departement Agrotechnologie en Voedingswetenschappen van de Universiteit Wageningen, maakte deel uit van de groep wetenschappers die zich bij de Europese Voedsel- en Veiligheidsautoriteit (EFSA) buigt over vervuilende bestanddelen in de voedselketen. Het EFSA-panel van wetenschappers bracht een rapport uit over micro- en nanoplastics in de voedselketen.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners