Spoedartsen geven toe dat ze 'optimaal' factureren

10/06/15 om 23:35 - Bijgewerkt om 23:35

De Belgische beroepsvereniging van spoedartsen BeCEP geeft in een persbericht toe dat, "om te kunnen overleven en toch de zorg te bieden die nodig is", de facturatie "optimaal uitgevoerd wordt door de ziekenhuizen binnen het wettelijk kader".

Spoedartsen geven toe dat ze 'optimaal' factureren

'Een realistischer beeld nodig' © belgaimage

De beroepsvereniging reageert op een activiteitenverslag van de Dienst voor Geneeskundige Evaluatie en Controle (DGEC) waaruit blijkt dat te veel patiënten op spoeddiensten eigenlijk geen spoedverzorging nodig hebben en dat de facturatie vaak hoger ligt dan op basis van geleverde prestaties zou verwacht worden.

'Indianenverhalen'

BeCEP benadrukt dat ze in 2012 al aan het RIZIV een voorstel gedaan heeft om op een eenvoudige en transparante manier alle elementen in beschouwing te nemen die een verantwoorde kostendekking moeten garanderen. "Voorlopig is er nog geen positieve reactie gekomen. Wij stellen overigens vast dat onze voorstellen van toen volledig in overeenstemming zijn met wat de huidige overheid beoogt."

De BeCEP vindt onderhandelingen en samenwerking "essentieel" om een "realistischer beeld te schetsen van de urgentiegeneeskunde en de indianenverhalen die de sector onterecht in een slecht daglicht stellen tot hun ware proporties te herleiden"

(Belga/RR)

Lees meer over:

Onze partners