Opnieuw besmetting in 'ebolavrij' Liberia

20/11/15 om 14:00 - Bijgewerkt om 13:59

In Liberia is een nieuw geval van ebola bevestigd. Het land werd in september nog ebolavrij verklaard.

Opnieuw besmetting in 'ebolavrij' Liberia

Libera vierde enkele weken geleden nog dat het ebolavrij werd verklaard © Reuters

Dat heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) bekendgemaakt. "Er is een geval bevestigd", zegt WHO-woordvoerder Tarik Jasarevic, zonder verdere preciseringen. Liberia werd in mei vrij van de besmettelijke ziekte verklaard, maar de epidemie dook zes weken later weer op. In september werd het land opnieuw ebolavrij verklaard.

Volgens het Liberiaanse ministerie van Gezondheid wordt de patiënt in quarantaine behandeld in de hoofdstad Monrovia. Er wordt gezocht naar mensen met wie hij in contact was, zei plaatsvervangend minister Francis Kateh op de radio.

Sierra Leone

Eerder deze maand werd ook Sierra Leone ebolavrij verklaard, nadat er daar 42 dagen op rij geen nieuwe gevallen meer waren gemeld. In de hoofdstad Freetown werd toen een ceremonie gehouden. In Guinea blijven er wel nog altijd nieuwe meldingen van ebolabesmettingen binnenkomen.

De epidemie kostte in West-Afrika 11.300 mensen het leven. In Liberia werden in totaal 10.600 besmettingen geregistreerd, die tot 4.808 overlijdens leidden. (Belga/MVM)

Onze partners