Nieuwe app helpt nieuwe mama's bij de borstvoeding

03/10/16 om 14:01 - Bijgewerkt om 14:35

Een nieuwe app stelt kersverse mama's gerust, volgt de baby mee op en verbindt de moeders snel en eenvoudig met hun vroedvrouw.

Nieuwe app helpt nieuwe mama's bij de borstvoeding

© iStock

Vroedvrouw Hannah Van Hout (24) bedacht een mobiele applicatie voor kersverse mama's. De borstvoedingsapp Appje voor de Borst denkt aan de kleine, praktische dingen, zodat de mama ze niet meer moet onthouden. Aan welke borst heb ik het laatst gevoed? Wanneer had m'n kindje nu weer een volle luier?

Mama's kunnen in een handig overzicht voedingen, luiers en gewicht bijhouden. De app geeft niet alleen antwoorden voor een gerust gemoed. Ze verbindt mama's ook met hun vroedvrouw of verpleegkundige. Met één druk op de smartphone worden de juiste, gedetailleerde gegevens doorgestuurd.

"Het idee van de applicatie is ontstaan omdat ik als vroedvrouw borstvoeding makkelijker wil maken. Zodat mama's niet hoeven af te haken, omdat ze er niet gerust in zijn. Er zijn zo ontzettend veel voordelen aan dat ik met deze applicatie borstvoeding alle kansen wil geven. Ik merk dat vrouwen het soms ook een eng idee vinden. Terwijl met wat uitleg en opvolging het heus niet altijd zo moeizaam hoeft te gaan. Bij de geboorte van een baby komt er zoveel op je af, zoveel waaraan je moet denken. Deze app kan borstvoeding makkelijker maken. Zo hebben mama's een zorg minder", vertelt Hannah Van Hout.

Katrien Verhegge (Administrateur-generaal Kind en Gezin): "Wij vinden het belangrijk dat zo veel mogelijk mama's starten met borstvoeding. Op dit ogenblik starten 77% van de mama's met borstvoeding. Dat aantal kan echt nog stijgen. Maar dan moeten we ouders nog beter ondersteunen."

Jo Vandeurzen, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin, verheugt zich over dit initiatief: "Mooi hoe jonge ondernemers hier samen met Kind en Gezin op een innovatieve manier borstvoeding ondersteunen. Dit is een voorbeeld van hoe technologie preventie kan versterken." (TE)

Meer informatie vind je op www.appjevoordeborst.com

De app is beschikbaar voor iPhone en Android.

Lees meer over:

Onze partners