Meer dan 330 doden door ebolavirus in West-Afrika (WHO)

Onderzoek naar het ebola-virus © Reuters

Al meer dan 330 mensen zijn sinds maart omgekomen door het ebolavirus in West-Afrika. Het virus is erg besmettelijk en doodt 90 procent van de geïnfecteerden.

Sinds de maand maart zijn er meer dan 330 mensen omgekomen door het ebolavirus in West-Afrika. Dat heeft de Wereldgezondheidsorganisatie WHO in Brazzaville bekendgemaakt.

Alleen al in de laatste zeven dagen zijn 14 doden en 47 nieuwe besmettingen vastgesteld in de regio. In de republiek Guinee, waar de ziekte drie maanden geleden uitbrak, zijn 264 mensen aan ebola gestorven en er zijn 398 besmettingen gerapporteerd. In Sierra Leone, dat zijn grenzen met Guinee en Liberia vorige week heeft afgesloten, zijn 97 besmettingen en 49 doden bevestigd, zo meldt de WHO. In Liberia werden 24 overlijdens en 33 besmettingen gemeld.

Het ebolavirus is een zeer besmettelijke ziekte en doodt 90 procent van de geïnfecteerden. Het wordt doorgegeven door het bloed, via lichaamsvochten en intiem contact met geïnfecteerden. Het is een pijnlijke ziekte en gaat gepaard met overgeven, diarree, koorts, verminderde nier- en leverfuncties, en interne en externe bloedingen. Er bestaat geen erkend vaccin tegen de ebolakoorts. Er zijn wel vaccins in ontwikkeling in een testfase, maar die zijn nog niet verkrijgbaar voor klinisch gebruik. (Belga/AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content