Lustopwekkende pil voor vrouwen komt eraan

04/11/13 om 08:59 - Bijgewerkt op 06/11/13 om 14:23

De Amerikaanse medicijnautoriteit FDA buigt zich over de lustopwekkende pil voor vrouwen. 'De pil zal relaties redden', aldus seksuologe Goedele Liekens.

Lustopwekkende pil voor vrouwen komt eraan

Een lustopwekkende pil voor vrouwen, bedacht door de Nederlander Adriaan Tuiten, wordt deze week door de Amerikaanse medicijnautoriteit FDA onder de loep genomen. Het is de laatste horde voor het nieuwe middel, meldt de Volkskrant.

Tuiten en zijn collega's van het Almeerse onderzoeksinstituut Emotional Brain hopen dat de FDA groen licht geeft voor een proef met 1.200 vrouwen. Dit experiment, klinische fase 3, is normaal gesproken de laatste fase voordat een nieuw middel in de schappen komt te liggen.

Een op vijf vrouwen worstelt met weinig lustgevoelens

Volgens Tuiten worstelt een op de vijf vrouwen met weinig lustgevoelens. Als slechts een klein deel van hen de pil probeert, is de potentiële markt volgens hem enorm. "Minstens zo groot als die van Viagra. We schatten 6 miljard euro omzet binnen tien jaar."

Seksuologe en tv-presentatrice Goedele Liekens is een grote voorstander van het medicijn. "Deze pil zal relaties redden", zei ze. Maar de pil krijgt ook kritiek. Zo wordt er gesproken van een onnodige medicalisering van seks.(Belga/AVE)

Lees meer over:

Onze partners