Gents centrum geeft drugsvoorlichting aan kleuters

07/10/13 om 15:04 - Bijgewerkt om 15:38

Het Gentse drugspreventiecentrum De Sleutel wil kinderen vanaf de eerste kleuterklas weerbaar maken tegen drugs. Het centrum stelt een pakket voor waarmee kleuterjuffen aan de slag kunnen.

Gents centrum geeft drugsvoorlichting aan kleuters

© Photonews

Het preventiecentrum De Sleutel uit Gent lanceert een campagne waarbij al erg vroeg wordt gefocust op de gevaren van drugs. Het preventiepakket Het gat in de haag richt zich namelijk op kinderen van de eerste kleuterklas. Het pakket moet kinderen sociale vaardigheden bij brengen zodat ze later gemakkelijker 'Neen' kunnen zeggen tegen drugs, meldt de VRT.

Sociale vaardigheden

"Het is natuurlijk niet de bedoeling dat juffen rechtstreeks met kleuters over drugs gaan praten", vertelt Joke De Kimpe van De Sleutel aan deredactie.be. "Het woord drugs komt zelfs niet voor in de pakketten. Het is niet de bedoeling kinderen te laten kennismaken met iets wat ze niet kennen."

"Wel leren we de kinderen de juiste communicatie en het uitdrukken van gevoelens. Hoe sociaal vaardiger je bent, hoe meer kans om niet met drugs in de problemen te komen", aldus De Kimpe. (AVE)

Lees meer over:

Onze partners