Durex pleit voor condoom-emoji in strijd tegen aids

24/11/15 om 10:20 - Bijgewerkt om 10:31

Durex lanceert in de aanloop van Wereld Aids Dag op 1 december een nieuwe campagne rond het gebruik van de condoom-emoji. De Britse condoomfabikant hoopt smartphonegebruikers zo bewust te maken van de risico's van onveilige seks.

Durex pleit voor condoom-emoji in strijd tegen aids

De condoom-emoji van Durex © Screenshot The Independent

Volgens de condoomfabrikant bestaan er al heel wat emoji's waarmee je kan verwijzen naar seks, zoals een hotdog, aubergine of banaan, maar zijn er nog geen die het belang van veilig vrijen ondersteunen. Een officiële emoji die wijst op het belang van het gebruiken van condooms kan volgens Durex zorgen voor meer bewustwording in de strijd tegen seksueel overdraagbare aandoeningen zoals hiv en aids.

Daarom lanceerde de fabrikant een nieuwe video waarin het belang van een condoom-emoji op een speelse manier wordt uitgelegd.

Wereld Aids Dag

Toch zal het niet makkelijk worden om die emoji daadwerkelijk in het leven te roepen, omdat afbeeldingen die expliciet verwijzen naar seks nog steeds verboden zijn. Omdat de fabrikant dus zelf geen emoji kan introduceren, roept het alle smartphonegebruikers op om met de hashtag #CondomEmoji de aandacht te vragen van Unicode Consortium. Dat is de enige organisatie ter wereld die bepaalt welke nieuwe emoji's er worden geïntroduceerd. Durex hoopt dat de condoom-emoji nog voor Wereld Aids Dag op 1 december kan worden gebruikt. (MVM)

Onze partners