De waarheid over ons voedsel: weet u écht wat u eet?

04/09/15 om 15:06 - Bijgewerkt om 15:30

De mens anno 2015 heeft eigenlijk geen idee meer van wat er in zijn eten zit, hoe het daar is terechtgekomen en wat voeding doet met zijn lichaam. Laurens De Meyer schetst in een nieuw boek een vlijmscherp beeld van onze voedingsindustrie.

Laurens De Meyer, mede-initiatiefnemer van Dagen Zonder Vlees en industrieel ingenieur in de voedingsindustrie, pleit in het boek 'Wat (w)eten we? De waarheid over ons voedsel', voor meer bewustzijn over onze voeding. 'Ik vind het verderfelijk dat de voedingsindustrie, gesteund door onwetende en/of onverschillige consumenten en gewetenloze politici, sloten geld verdienen op kosten van de menselijke en ecologische gezondheid', schrijft De Meyer, die in het boek een onthullend beeld van onze voedingsindustrie schetst.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners