De Donald Trump-beledigingengenerator: kies je persoonlijke belediging

28/07/15 om 10:43 - Bijgewerkt om 10:43

De republikeinse presidentskandidaat Donald Trump heeft tijdens zijn campagne al heel wat mensen beledigd. Dat inspireert, want dankzij de Donald Trump-generator kun je nu ook zélf beledigd worden door de Amerikaanse presidentskandidaat.

De Donald Trump-beledigingengenerator: kies je persoonlijke belediging

© Twitter

De Amerikaanse vastgoedgigant, televisiepersoonlijkheid en miljardair Donald Trump stelde zich amper een maand geleden kandidaat voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen, maar is nu al een van de meest besproken (en populairste) figuren.

Zijn campagne is een heuse show, wat er al voor gezorgd heeft dat de Amerikaanse nieuwssite The Huffington Post berichten over hem in de categorie 'entertainment' plaatst. Of zoals komiek John Stewart het formuleert: 'Naar hem kijken is als ijs eten op een rollercoaster van blowjobs.' Duitse Waffen-SS die opduiken op zijn campagneposter ('de schuld van de stagiair') of het gsm-nummer van zijn tegenkandidaat vrijgeven: bij mister Trump is niets ondenkbaar.

Belediging op bestelling

Intussen smult het internet van de grofgebekte Amerikaan. De website ZeroHedge stelde een lijst op van de (30!) mensen die Trump tot nu toe al beledigd heeft. Van drugsbaron El Chapo tot acteur Bill Cosby, president Obama of Hillary Clinton: niemand ontsnapt aan de scherpe tong van de blondgelokte miljardair.

Creativiteit bleef niet lang uit. Time Magazine publiceerde prompt een beledigingen-generator voor doe-het-zelvers: je vult een naam in en krijgt vervolgens een echte Donald Trump-belediging naar je hoofd geslingerd. De website Buzzfeed zorgde voor een 'campagnebelofte-generator' die inhoudsloze Trump-beloftes op het publiek loslaat. Wie beledigingen of andere quotes liever uit de mond van the man himselfhoort komen, kan de app 'You Got Trumped' downloaden.

Trumps blonde lokken inspireren

Niet alleen Trumps gedrag is veelbesproken, ook het kapsel van de helmboswuivende politicus is een gegeerd onderwerp op Twitter.

(Lees verder onder de tweets)

Wij zien vooral de gelijkenis met de Londense burgemeester Boris Johnson:

Maar Donald Trump is niet de enige muze van het web. Eerder ontsprong er ook een generator voor Angela Merkel, naar aanleiding van Duitslands stugge houding tijdens de onderhandelingen met Griekenland. Met één klik schudt de Duitse bondskanselier er originele (besparings)maatregelen uit haar mouw.

Lees meer over:

Onze partners