Thrillerauteur Bram Dehouck gaat internationale toer op

01/12/15 om 14:26 - Bijgewerkt om 14:25

Bram Dehouck ziet twee van zijn thrillers kortelings vertaald in het Engels, Duits en Frans.

Thrillerauteur Bram Dehouck gaat internationale toer op

Bram Dehouck. © focus-wtv.be

Op 3 december verschijnt 'Een zomer zonder slaap' al in het Engels. Ook in het Frans wordt deze thriller van Bram Dehouck in 2016 vertaald. Een Duitse vertaling van Dehoucks 'Hellekind' is voor maart 2016.

Gouden Strop

Bram Dehouck tijdens de overhandiging van de Knack Hercule Poirot Publieksprijs.

Bram Dehouck tijdens de overhandiging van de Knack Hercule Poirot Publieksprijs.

Bram Dehouck won in 2012 met 'Een zomer zonder slaap' de Gouden Strop, de belangrijkste literatuurprijs voor Nederlandstalige thrillers.Hij kaapte er ook de Publieksprijs van de Knack Hercule Poirotprijs 2012 mee weg. Het is geen toeval dat vooral deze roman nu ook in het buitenland zal verschijnen dus.

Overmorgen verschijnt 'A sleepless summer' in het Verenigd Koninkrijk. De vertaling gebeurde door Jonathan Reeder, die eerder onder andere 'Bonita Avenue' (Peter Buwalda) en 'Tonio' (A. F. Th. van der Heijden) vertaalde. Het boek wordt uitgegeven door World Editions, de Engelstalige uitgeverij van De Geus-oprichter Eric Visser.

De Franse rechten van 'Een zomer zonder slaap' werden verkocht aan Galaade Editions. De Franse publicatie is gepland voor ergens in 2016. Vertaalster van dienst is Emmanuelle Sandron. Zij vertaalde eerder al werk van onder anderen Anne Provoost en Pieter Aspe.

Psychopaat

Op 6 maart 2016 verschijnt 'Der Psychopath' bij de Duitse uitgeverij btb Verlag (Random House). De vertaling van 'Hellekind' vertelt het verhaal van huisarts Chris Walschap. Hij raakt er steeds meer van overtuigd dat zijn zoon Sam uitgroeit tot een gevaarlijke psychopaat, en hij neemt een beslissing die geen enkele vader zich kan indenken. Het boek is vertaald door Stefanie Schäfer, die ook romans van onder andere Deon Meyer en Esther Verhoef vertaalde.

Eerder gaf btb Verlag reeds 'Sommer ohne Schlaf' uit, de Duitse versie van 'Een zomer zonder slaap'.

Frank Hellemans

Onze partners