Stefan Hertmans voert opnieuw bestsellerlijst aan

28/11/14 om 09:58 - Bijgewerkt om 09:57

'Oorlog en terpentijn' van Stefan Hertmans prijkt 15 maanden na verschijnen opnieuw op nummer 1 van best verkochte fictie in de Vlaamse boekhandel.

Stefan Hertmans voert opnieuw bestsellerlijst aan

Stefan Hertmans (in het midden). © BELGA

Het zat er natuurlijk aan te komen.Verleden week klom 'Oorlog en terpentijn' van Stefan Hertmans opnieuw naar plaats 2 in de hitparade van best verkochte fictie in de Vlaamse boekhandels en deze week - de week van 17 tot en met 23 november - prijkt het oorlogs- en familie-epos weer op nummer 1.

Steadyseller en instantklassieker

Voor een roman die oorspronkelijk in augustus 2013 verscheen, is dat een echt huzarenstukje. De herdenkingshype rond 100 jaar WO I én natuurlijk de recente AKO Literatuurprijs voor 'Oorlog en terpentijn' maakten van Hertmans' roman een steadyseller én instantklassieker.

Terwij Griet Op De Beeck en Pieter Aspe het bijzonder goed blijven doen in de top 10 voor fictie (Op De Beeck op 2 én 4) en spannende boeken (Aspe primus perpetuus), sluipt Bernard Dewulf met 'Toewijdingen' de hitparade van best verkochte non-fictie binnen met een fraaie derde plaats. Paul Claes, die zich deze week liet opmerken met een uitgebreid interview in Knack naar aanleiding van zijn pamflet 'Kinderen van Rousseau', schuift op naar plaats 6.

Napoleon

Van 'Napoleon' van Bart Van Loo is voorlopig nog geen spoor in de Vlaamse bestsellerlijsten, die GfKBelgium samen met Boek.be wekelijks in kaart brengt. Terwijl het in Nederland wel al binnenkomt op plaats 51 in de Bestseller60-lijst voor alle genres, blijft het allicht nog een weekje wachten tot Van Loo ook in de Vlaamse boekhandels de hoofdvogel afschiet.

Frank Hellemans

Onze partners