Schrijfster Ann De Craemer en radiojournalist Jan Hautekiet winnen Wablieft-prijs voor duidelijke taal

Radiojournalist Jan Hautekiet heeft iets met heldere taal en schreef samen met Ann De Craemer 'Heerlijk helder'. © Belga

Vanmiddag werden Ann De Craemer en Jan Hautekiet in het Vlaamse Parlement in de bloemetjes gezet met de Wablieft-prijs voor hun aanstekelijke campagne en dito boek rond ‘Heerlijk helder’.

De Wablieft-prijs 2015 gaat naar radiomaker Jan Hautekiet en auteur Ann De Craemer voor de campagne ‘Heerlijk helder’ en hun gelijknamige boek dat uitgegeven werd bij de kakelnieuwe uitgeverij Polis. Het programma Hautekiet van Radio 1 besteedde dit jaar veel aandacht aan klare taal.

Weg met krommunicatie

Schrijfster Ann De Craemer en radiojournalist Jan Hautekiet winnen Wablieft-prijs voor duidelijke taal
© GF

Onder het motto ‘Weg met krommunicatie!’ bonden Hautekiet en De Craemer de strijd aan met het kromtaaltje dat vaak in de ambtenarij, de politiek en op het publieke domein tout court wordt gehanteerd. Hun inzet voor heldere communicatie werd nu beloond door Wablieft, het centrum voor duidelijke taal, met zijn jaarlijkse Wablieft-prijs die ondertussen al aan de 30ste editie toe is.

De voorbije jaren bekroonde Wablieft onder anderen het Red Star Line museum in Antwerpen, acteur Dimitri Leue, voetballer Vincent Kompany, mediafiguur Goedele Liekens, weerman Frank Deboosere en het project G-kracht.

(Bron:Persbericht Wablieft) FH

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content