Pol Hoste en Huug Van Gompel in de prijzen

02/05/12 om 09:09 - Bijgewerkt om 09:09

Auteur Pol Hoste krijgt de L.P.Boonprijs 2012 terwijl uitgever Huug Van Gompel geridderd werd in de Nederlandse Orde van Oranje-Nassau.

Dit jaar gaat de L.P.Boonprijs naar de Gentse auteur Pol Hoste. Geen verrassing want Hoste publiceerde verleden jaar al zijn hommage aan eeuweling Boon onder de titel 'De verzwegen Boon'.

"Hoste is niet alleen een zeer gedreven en stilistisch bijzonder interessant hedendaags literator, de sociale bewogenheid is in zijn werk ook erg sterk en hij doorspekt ze vaak met een behoorlijk kritische benadering van de (actoren in de) moderne tijden", zegt juryvoorzitter Freek Neirynck. De Boonprijs wordt in het najaar aan Hoste uitgereikt.

Uitgever Huug Van Gompel, bezieler van de academische uitgeverij Garant die zowel in Vlaanderen als Nederland actief is, kreeg naar aanleiding van Koninginnedag het ereteken van ridder in de Orde van Oranje-Nassau opgespeld. De uitgever, broer van VTM-journalist én boekenliefhebber Patrick Van Gompel, is de bezieler van Garant-Uitgevers, opgericht in 1990 en gevestigd in Antwerpen, met ook kantoor in Apeldoorn. Hij kreeg deze koninklijke onderscheiding voor zijn uitzonderlijke verdiensten en carrièrelange inzet voor mensen met leer-, ontwikkelings- of opvoedingsproblemen.

Frank Hellemans

Lees meer over:

Onze partners