Poëtisch protest tegen terdoodveroordeling Ashraf Fayadh wegens godslastering

17/12/15 om 08:12 - Bijgewerkt om 08:11

Op zondag 20 december willen dichters en kunstenaars in Antwerpen aandacht vragen voor het doodsvonnis in Saoedi-Arabië tegen de Palestijnse dichter Ashraf Fayad door al reciterend diens verzen over de Schelde te laten uitwaaieren.

Poëtisch protest tegen terdoodveroordeling Ashraf Fayadh wegens godslastering

De Palestijnse dichter Ashraf Fayad werd in Saoedi-Arabië ter dood veroordeeld wegens afvalligheid van de islam. © Tumblr

In Saoedi-Arabië werd de 35-jarige Palestijnse dichter Ashraf Fayadh medio november ter dood veroordeeld omdat hij als atheïst in zijn poëzie de islam zou zijn afgevallen. Schrijvers als Joke Van Leeuwen, Charles Ducal, Maud Vanhauwaert, Bart Vonck, Didi de Paris, Karel Sergen en Dimitri Bontenakel zullen in Antwerpen op 20 december om 14 u aan de Schelde - aan het einde van de Zoutestraat (vlakbij de oude dorpskern van Berendrecht) - actie voeren tegen dit doodsvonnis.Ook de Belgische ambassadeur van Palestina belooft er te zijn.

Persoonlijke boodschap

Het doodsvonnis tegen dichter Fayadh zorgde wereldwijd al voor heel wat commotie. Ook in Vlaanderen wordt er volop geageerd tegen deze uitspraak. Daarom gaan verschillende literaire en artistieke sympathisanten deze zondag op een ludieke en literaire manier actie voeren. Zij zullen de verzen van de dichter in meerdere talen over de dokken en het Scheldewater laten waaien, omkaderd door dans en muziek. Er wordt eveneens een persoonlijke boodschap van Fayadh zelf voorgelezen.

Iedereen is welkom om vanaf 14u samen met de dichters een gedicht of persoonlijk kattebelletje voor Fayadh te water te laten.

Volgens Amnesty International werden er dit jaar in Saoedi-Arabië al 175 mensen terechtgesteld.

Onze partners