Niña Weijers beste Nederlandstalige schrijfster volgens Opzij Literatuurprijs-jury

31/08/15 om 11:52 - Bijgewerkt om 11:53

Niña Weijers ontving voor haar debuutroman 'De consequenties' de Literatuurprijs van het feministische maandblad Opzij voor beste roman van een Nederlandstalige schrijfster van afgelopen jaar.

Niña Weijers beste Nederlandstalige schrijfster volgens Opzij Literatuurprijs-jury

Niña Weijers was met haar debuutroman 'De consequenties' de meest opvallende debutant van het afgelopen jaar. © YouTube

De 28jarige Niña Weijers was één van de vier literaire zomergasten op deze boekensite die in een lang interview terugkwam op haar opgemerkte debuutroman 'De consequenties' die tot haar eigen verbazing heel wat literatuurprijzen in de wacht sleepte, waaronder de Publieksprijs van de Gouden Boekenuil. Nu ontvangt ze ook 5.000 euro voor de Opzij Literatuurprijs voor beste roman van een Nederlandstalige schrijfster van het afgelopen jaar.

Slim gecomponeerde ideeënroman

De jury van de Opzij Literatuurprijs was naar eigen zeggen vooral gecharmeerd door de gesofisticeerde constructie van deze aparte kunstenaarsroman: ''De consequenties is een slim gecomponeerde, rijke ideeënroman vol mooie beelden en verwijzingen naar filosofie, literatuur en kunst. Weijers wisselt op volstrekt vanzelfsprekende wijze bravoure, ernst, ironie en absurdisme af.'

Verleden jaar was de Vlaamse auteur Saskia de Coster de uitverkorene met haar roman 'Wij en ik'.

FH

Lees meer over:

Onze partners