Minder volk maar meer verkoop op Boekenbeurs

12/11/15 om 10:26 - Bijgewerkt om 10:26

Gisterenavond gingen de deuren dicht van de 79ste Boekenbeurs. De verhoopte 160.000 bezoekers werden niet gehaald maar de standhouders zelf verkochten in de regel iets meer dan vorige jaren.

Minder volk maar meer verkoop op Boekenbeurs

Jommeke werd dit jaar 60 en was prominent aanwezig op de Boekenbeurs. © BELGA

De Boekenbeurs klokte gisteren af op 153.000 bezoekers. Door het mooie weer kwam er minder volk opdagen waardoor het rustiger snuisteren was tussen de boekenkasten. De standhouders kloegen evenmin. 90 procent van hen haalde een omzet die minstens gelijk was aan die van vorig jaar, of lichtjes steeg met 5 tot zelfs 50 procent.

Gelegenheidspodia

De drukste dag was donderdag 5 november toen het echt herfstweer was - én Knack-dag. De nieuwe formule waarbij de optredens op gelegenheidspodia in de hallen zelf werd gepresenteerd, sloeg aan en zal allicht worden verder gezet. Over het thema van de 80ste Boekenbeurs volgend jaar, konden de organisatoren nog niets kwijt.

Jommeke rules

Ish Ait Hamou

Ish Ait Hamou © BELGA

Dit jaar werd gefocust op kinder- en jeugdliteratuur. Het meest verkochte boek was dan ook heel toepasselijk een Jommeke-album: 'De babbelpil'. Ook de nieuwe Asterix ('De papyrus van Caesar') deed het goed.

Bij het literaire segment was Pieter Aspe ('Het oor van Malchus') als vanouds koning maar deed ook de jonge Ish Ait Hamou ('Cécile' en 'Hard hart') goede zaken. Zijn beide romans staan na Aspe bij de top 5 van best verkochte fictie op deze Boekenbeurs.

Pascale Naessens ten slotte scoorde nog steeds uitstekend met haar pure keuken.

Frank Hellemans

Onze partners