Kristien Hemmerechts is de nieuwe ambassadrice van Pink Ribbon

14/04/16 om 12:51 - Bijgewerkt om 12:49

Schrijfster Kristien Hemmerechts is voorgesteld als de nieuwe ambassadrice van Pink Ribbon. Zelf werd ze onlangs ook getroffen door borstkanker en die ervaring heeft ze neergeschreven in een boek dat in september uitkomt. Per boek gaat er een euro naar Pink Ribbon.

Kristien Hemmerechts is de nieuwe ambassadrice van Pink Ribbon

© Belga

In oktober 2015 kreeg Kristien Hemmerechts zelf de diagnose dat ze borstkanker had. Als nieuwe ambassadrice zal ze nu een belangrijke rol spelen in de campagne en de strijd tegen de ziekte. "Toen ik in oktober zelf de diagnose kreeg, werd ik er toch mee geconfronteerd dat het allemaal niet evident is. Er zijn veel vrouwen die borstkanker krijgen en er wordt gezegd dat het geen taboe meer is. Tot op zekere hoogte is dat wel waar, maar aan de andere kant wordt je heel erg geconfronteerd met de reactie van andere mensen en die is niet altijd hoe je zou hopen", vertelt Hemmerechts

Tijdens haar strijd tegen de ziekte begon de schrijfster haar ervaringen neer te schrijven en dat is nu een boek geworden. Dat zal vanaf september te koop zijn en per verkocht exemplaar gaat er 1 euro naar Pink Ribbon.

"Het was voor mij echt een toeverlaat dat ik die notities, mijn schriftje had. Met het boek hoop ik iets bij te dragen tot het meer bespreekbaar maken van borstkanker of toch het op een goede manier bespreekbaar maken bij mensen die er niet door getroffen zijn." (Belga)

Lees meer over:

Onze partners