Isabel Allende's internetthriller meest verkochte roman van afgelopen week

05/02/14 om 10:12 - Bijgewerkt om 10:12

'Ripper' van Isabel Allende voert de top-10 voor fictie aan terwijl 'Intifada', de kersverse thriller van Luc Deflo, de top 10 voor spannende boeken domineert.

Isabel Allende's internetthriller meest verkochte roman van afgelopen week

Isabel Allende © Redux/Reporters

In de Vlaamse boekhandels verkocht 'Ripper' van Isabel Allende het best afgelopen week. Daarmee stoot ze de nieuwe roman van Haruki Murakami van de troon. Verrassend genoeg staat 'Oorlog en terpentijn', de WO I-roman van Stefan Hertmans, op plaats twee. Kristien Hemmerechts moet zich tevreden stellen met de zevende stek.

Derde druk

Dat 'Ripper' de eerste thriller is van Isabel Allende, die vroeger vooral furore maakte met liefdesromans en historische vertellingen, is blijkbaar goed aangekomen bij lezend Vlaanderen. Hemmerechts' controversiële roman die na één week al op de derde plaats binnenkwam, zakte dus nu naar de zevende. Ondertussen is er toch reeds een derde druk van 'De vrouw die de honden eten gaf' in omloop, ook al misschien omdat Hemmerechts in Nederland wel een goede (kritische) ontvangst te beurt viel.

Luc Deflo scoort dan weer meteen met 'Intifida' in de categorie van spannende boeken. Ook daar zal het thema allicht niet helemaal vreemd aan zijn. Hij is de enige Vlaamse thrillerauteur in de hitparade van het spannende boek.

Mahmoody boven

Op de tabellen van de literaire non-fictie tenslotte is het al Mahmoody wat de klok slaat.'In een sluier gevangen' van Betty Mahmoody voert de rangschikking aan terwijl 'De schaduw van mijn vader' van Mathob Mahmoody er vlak achter komt. Frappant ten slotte dat 'Congo' van David van Reybrouck, dat in het voorjaar van 2010 verscheen, nu na vier jaar nog steeds op plaats acht figureert.

(Bron: GfK Retail & Technology en Boek.be) Frank Hellemans

Lees meer over:

Onze partners