Ex-minister Steven Vanackere werpt 'De eerste steen'

20/09/13 om 15:53 - Bijgewerkt om 15:53

Ex-minister van Financiën Steven Vanackere (CD&V) debuteert binnenkort als essayist met 'De eerste steen. Zeven hoofdzonden in politiek en samenleving'.

Ex-minister Steven Vanackere werpt 'De eerste steen'

© Belga

Op dinsdag 15 oktober presenteert gewezen vicepremier Steven Vanackere zijn eerste boek 'De eerste steen. Zeven hoofdzonden in politiek en samenleving' in de KVS te Brussel.

Het persbericht van Uitgeverij Vrijdag vuurt een batterij vragen af om de aanleiding(en) voor Vanackere's eerste pennenvrucht te lanceren: 'Bestaat er een biotoop die meer dan de politiek in de ban is van hoogmoed? Waar leeft er meer afgunst? Hoe gulzig wordt er niet met mensen omgesprongen? Waar is er meer kwaadheid of machtswellust? Kom je wel toe met zeven hoofdzonden als je de gebreken in het politieke bedrijf wil beschrijven?'

Achter de coulissen

Nog volgens het persbericht put 'De eerste steen ' uit een denkkader dat eeuwenoud maar nog altijd even confronterend als inspirerend is: dat van de zeven hoofdzonden. Het kritische essay belooft de lezer mee achter de coulissen van de politiek te nemen.

Steven Vanackere, 'De eerste steen. Zeven hoofdzonden in politiek en samenleving', Uitgeverij Vrijdag, 224 blz., 19,95 euro

Frank Hellemans

Lees meer over:

Onze partners