YouTubers ontmaskeren Vlaamse pedofiel

13/10/16 om 10:12 - Bijgewerkt om 10:12

Jongeren hebben videobeelden van een Vlaamse pedofiel op YouTube geplaatst. Inmiddels moest de man reeds voorkomen voor de onderzoeksrechter en is hij vrijgelaten.

YouTubers ontmaskeren Vlaamse pedofiel

© Ryhor Bruyeu

De Morgen kwam donderdag met het verhaal naar buiten. Het gaat om een 61-jarige man uit Oost-Vlaanderen. Hij zoekt zijn slachtoffers via Omegle, een Chatroulette-achtige site. Dan voegt hij de jongens toe via Skype, waar hij ze vraagt om hun T-shirt en broek uit te trekken. Enkele jongenshebben die videogesprekken opgenomen en zelf op het web geplaatst.

De man moest reeds voorkomen voor de onderzoeksrechter en werd vrijgelaten onder 'strenge voorwaarden', zegt Annelies Verstraete van de Dendermondse afdeling van het parket van Oost-Vlaanderen in De Morgen. Ze wil niet zeggen om welke voorwaarden het gaat, of hij al bekend is bij het gerecht voor eerdere feiten en hoeveel slachtoffers hij heeft gemaakt. Het gerechtelijk onderzoek is voorlopig nog niet afgerond. De raadkamer zal moeten beslissen over een al dan niet doorverwijzing naar de correctionele rechtbank. (BELGA/JVL)

Onze partners