Dekken lekken na enorme sneeuwval

Dekken lekken na enorme sneeuwval

Dakwerkers kloppen momenteel overuren. Nu de sneeuw van de afgelopen dagen smelt, merken veel mensen dat hun dak lekt. Het zijn er meer dan anders, omdat de temperatuursverandering erg groot was. Eind oktober was het nog heel warm, terwijl het nu sneeuwt. Door zo'n sterke schommeling kan vooral ouder dakbedekking scheuren.

Schade aan viaduct Vilvoorde door winterweer

Schade aan viaduct Vilvoorde door winterweer

Het viaduct van Vilvoorde is beschadigd na het winterweer van de voorbije dagen. Er zitten putten in de rechterrijstrook in beide richtingen. Vooral voor motorrijders kan dat gevaarlijk zijn. Het wegdek op het viaduct is nog maar zes jaar oud, normaal moet een asfaltwegdek tien tot twaalf jaar meegaan.

Zandkliffen aan kust door stormweer

Zandkliffen aan kust door stormweer

Door de sneeuwstorm van de voorbije dagen zijn er aan de kust zandkliffen ontstaan van soms wel twee meter hoog. Op dit moment worden die zo snel mogelijk afgebroken. Dat bevestigt het kabinet van Vlaams minister van Openbare Werken Ben Weyts (N-VA).

Rellen? Straks krijgt 1 officier de leiding

Rellen? Straks krijgt 1 officier de leiding

Voortaan wordt één politieofficier verantwoordelijk voor de leiding van de operaties en het beheer van de versterkingen bij onvoorziene rellen in de hoofdstad. Dat is beslist op een overleg tussen de negentien burgemeesters van het Brussels gewest en de federale ministers Jan Jambon (Binnenlandse Zaken) en Koen Geens (Justitie).

Rusthuis was nog nooit zo duur

Rusthuis was nog nooit zo duur

Driekwart van de rusthuisbewoners kan met zijn pensioen de factuur van het verblijf niet betalen. Dat berichten de Mediahuis-kranten en Het Laatste Nieuws. In twee jaar tijd is de gemiddelde prijs per maand met zeventig euro gestegen.

Salah Abdeslam naar proces zonder advocaat?

Salah Abdeslam naar proces zonder advocaat?

Terreurverdachte Salah Abdeslam heeft vijf dagen voor de start van zijn proces nog geen advocaat. Dat is bevestigd aan VTM NIEUWS. Abdeslam verschijnt maandag voor de correctionele rechtbank in Brussel voor de schietpartij in Vorst waarbij verschillende politieagenten gewond raakten. Mogelijk wordt het proces uitgesteld omdat Abdeslam geen advocaat heeft.

Minister Vandeurzen belooft beterschap

Minister Vandeurzen belooft beterschap

Minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V;) belooft al een tijdje beterschap, maar die lijkt er niet snel te komen. Volgend jaar investeert hij 22 miljoen extra, ver onder de 290 miljoen euro die volgens de socialistische mutualiteiten nodig is om de problemen weg te werken. Een mogelijke oplossing om de prijzen te drukken is een maximumfactuur, maar dat vindt Vandeurzen geen goed idee.

Onlinebank stunt met rente van 1 procent

Onlinebank stunt met rente van 1 procent

Onlinebank MeDirect brengt een nieuwe spaarrekening op de markt met een rente van één procent netto. Enige belangrijke voorwaarde is dat klanten een vooropzeg van twaalf maanden moeten respecteren. Op de nieuwe spaarrekening mag ook maximaal een half miljoen euro worden geplaatst.

Vanaf nu wordt je rijbewijs thuis geleverd

Vanaf nu wordt je rijbewijs thuis geleverd

Vanaf vandaag kunnen Antwerpenaren hun nieuw rijbewijs of nieuwe reispas thuis laten bezorgen. Dat is een primeur in ons land. Tot nu toe moest je nog twéé keer naar het stadsloket: één keer om een rijbewijs of paspoort aan te vragen en nog eens om ze op te halen. Nu kan je zo een document dus ook thuis laten leveren, maar dat kost wel 12,50 euro.

Je rijbewijs of paspoort aanvragen duurt vandaag ook amper een paar minuten. Maar je moet er wel voor naar een stadloket of gemeentehuis. Dat moet je nog eens doen om de documenten op te halen.

"Jongeren dagen onbewust uit"

"Jongeren dagen onbewust uit"

Psychologen waarschuwen al langer voor wurgspelen, maar jongeren blijven het doen. Voor de kick of om alles even te vergeten. Veel jongeren filmen zichzelf trouwens tijdens zo een wurgspel, en zetten de beelden op het internet. Daarmee dagen ze - onbewust - ook andere jongeren uit om het te proberen.

Truckers die inhalen sneller op de bon

Truckers die inhalen sneller op de bon

Enkele vrachtwagens hebben gisteren het inhaalverbod tijdens regenweer en sneeuwval genegeerd, wat tot gevaarlijke situaties leidde op de weg. Minister van Mobiliteit François Bellot (MR) werkt al een tijdje aan een wet om deze overtredingen vast te laten stellen door camera's met nummerplaatherkenning.

Ook vandaag blijft het uitkijken op de weg

Ook vandaag blijft het uitkijken op de weg

Het winterse weer houdt nog even aan. Zo is het op verschillende plaatsen in ons land opnieuw aan het sneeuwen. Het blijft dus oppassen op de weg, want het kan gevaarlijk glad zijn. Ook reizigers van Brussels Airport moeten rekening houden met vertragingen en annuleringen.

Parket onderzoekt dood tiener na "wurgspel"

Parket onderzoekt dood tiener na "wurgspel"

Het Limburgs parket onderzoekt de dood van een 18-jarige tiener. De jongen werd zaterdag door zijn moeder gevonden in de badkamer met een strop rond de hals. Zijn ouders gaan ervan uit dat hun zoon is gestorven na een uit de hand gelopen wurgspelletje. Naast zijn lichaam lag een smartphone, waarmee hij wellicht zijn doodstrijd gefilmd heeft.

Piqueur en zijn 2 kinderen aangehouden

Piqueur en zijn 2 kinderen aangehouden

De ex-topman van Optima Bank, Jeroen Piqueur, is gisterenavond opgepakt en aangehouden. Ook zijn twee kinderen zijn aangehouden. Dat bevestigt het parket van Gent aan VTM NIEUWS.

Boze reizigers: "Dit is een strontluchthaven"

Boze reizigers: "Dit is een strontluchthaven"

Een "aeroporto di kaka", zo vatte een Italiaanse gestrande reiziger het gisteren samen voor de camera van VTM NIEUWS op Brussels Airport. Heel wat reizigers moesten daar uren aanschuiven om te weten te komen wat ze moesten doen: een nieuwe vlucht nemen of overnachten op of rond de luchthaven.

De sneeuw stuurde het vliegverkeer helemaal in de war; zowat 300 vluchten werden geannuleerd. Een Tsjechische reiziger stond maar liefst vijf uur aan te schuiven voor zowat vijftig meter.