Nu al autosaloncondities

Nu al autosaloncondities

En de verkoop zal deze maand waarschijnlijk NOG aantrekken, want veel automerken schermen nu al met saloncondities - alhoewel het autosalon pas over een maand begint. je wordt er mee om de oren geslagen. De automerken schermen nu al met saloncondities. Voor nieuwe wagens kan het voordeel al snel oplopen tot enkele duizenden euro's.


Laurent is het beu: "Laat me met rust"

Laurent is het beu: "Laat me met rust"

"Ik heb mijn hele leven gevochten om te kunnen werken. Ik wil dat mijn familie en de politici mij met rust laten en mij laten werken." Prins Laurent reageerde gisteren geïrriteerd toen een journaliste van Sudpresse hem een vraag stelde na een bijeenkomst in de Senaat.


Tweedeverblijvers goudmijn voor kust

Tweedeverblijvers goudmijn voor kust

Mensen met een tweede verblijf aan de kust geven er elk jaar 1,1 miljard euro uit, goed voor ongeveer 41 procent van alle uitgaven aan het kusttoerisme. De kust telt vandaag 94.200 vakantiewoningen. Dat blijkt uit cijfers van het provinciebedrijf Westtoer.


Prof geschorst die meisjes aanrandde

Prof geschorst die meisjes aanrandde

De KU Leuven heeft een 45-jarige scheikundeprofessor preventief geschorst die gisteren werd veroordeeld voor de aanranding van drie minderjarige meisjes. "Onze terreinen en gebouwen zijn tot nader order verboden terrein voor hem", zegt rector Rik Torfs in de kranten van de Persgroep.


Pensioen 'kopen': zo werkt het

Pensioen 'kopen': zo werkt het

Het is vanaf maart 2017 mogelijk om je studiejaren te laten meetellen voor je pensioenberekening tegen een gunstig tarief. Die maatregel van minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine (MR) komt er om de regeling voor ambtenaren, wiens studiejaren nu al meetellen bij de pensioenberekening, en andere werknemers gelijk te stellen. Alle werknemers die van de nieuwe regeling willen profiteren, moeten wel in de buidel tasten.


PostNL wijst finaal bod bpost af

PostNL wijst finaal bod bpost af

PostNL blijft zich kanten tegen een overname door bpost. Ook het finale en verbeterde voorstel dat de Belgen begin deze maand lanceerden, wordt door het Nederlandse postbedrijf afgewezen. Het bedrijf ziet te weinig draagvlak in Nederland voor een combinatie met bpost, in het bijzonder vanuit de politieke wereld. "Een combinatie zal niet succesvol zijn", staat in een mededeling van PostNL. Daarmee valt normaal het doek over de overnamepogingen van bpost.


Huiszoekingen naar ronselaars Syriëstrijders

Huiszoekingen naar ronselaars Syriëstrijders

De federale gerechtelijke politie van Oost-Vlaanderen heeft negen huiszoekingen uitgevoerd in het kader van een onderzoek rond terrorisme. Acht personen werden meegenomen voor verhoor. De huiszoekingen vonden plaats in Sint-Niklaas, Antwerpen, Brugge en Schaarbeek.


Straks cursus Roemeens voor landbouwers

Straks cursus Roemeens voor landbouwers

West-Vlaamse landbouwers kunnen binnenkort Roemeens leren. De West-Vlaamse afdeling van de Boerenbond zoekt momenteel naar een lesgever. "Vroeger waren de seizoenarbeiders vooral Polen, maar nu komen steeds meer Roemenen in ons land werken", vertelt tuinbouwconsulent voor de Boerenbond Stefaan Kint aan VTM NIEUWS.


Belgische journalist interviewt paus

Belgische journalist interviewt paus

Voor het eerst heeft een Belgische journalist de paus kunnen interviewen, een journalist van het katholieke tijdschrift Tertio. Heel straf: wereldwijd hebben nog maar een paar journalisten Franciscus kunnen spreken.


Brusselse scholen ontruimd na bommelding

Brusselse scholen ontruimd na bommelding

In Brussel kregen deze voormiddag vier scholen een bommelding binnen. Dat meldt de politie. Het gaat om drie scholen in Anderlecht: de vrije basisschool Saint-Francois-Xavier, het Leonardo Da Vinci atheneum en het Marius Renard Instituut. De aanpalende Vrije Basisschool Voorzienigheid kreeg geen telefoontje, maar werd uit voorzorg mee ontruimd. In Laken werd het Maria Assumptalyceum in de Stalkruidlaan ontruimd na een bommelding.


Belg bespaart steeds minder op winkelen

Belg bespaart steeds minder op winkelen

De Belgische consumenten besparen al meer dan een jaar op aankopen in supermarkten en winkels. In andere landen van de Eurozone is thans sprake van stijgende uitgaven.


Geens: "Binnenkort strengere straffen"

Geens: "Binnenkort strengere straffen"

Minister van Justitie Koen Geens gaat alcohol in het verkeer strenger aanpakken. Dat is één van de maatregelen die hij heeft aangekondigd. Verder wil Geens ook strengere straffen voor seksuele misdrijven. En hij wil het mogelijk maken dat sommige kinderen meer erven dan andere.


Slechts één Belg op tien slaapt goed

Slechts één Belg op tien slaapt goed

Negen op de tien Belgen slapen slecht door stress. Dat blijkt uit een rondvraag van de Europese beddenindustrie. "Stress betekent adrenaline en dat is natuurlijk niet compatibel met een goede slaap. Willen we goed slapen, dan moeten we ontspannen zijn", vertelt professor Johan Verbraecken, coördinator van het slaapcentrum van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA) aan Qmusic.


3 Brusselse scholen ontruimd na bommelding

3 Brusselse scholen ontruimd na bommelding

In Brussel zijn drie scholen ontruimd omwille van een bommelding. Dat meldt de politie. Het gaat om twee scholen in de buurt van de Eloystraat in Anderlecht: de vrije basischool Saint-Francois-Xavier en het Leonardo Da Vinci atheneum. En ook in Laken wordt het Maria Assumptalyceum in de Stalkruidlaan ontruimd.


Vlaamse leerling bij beste van de klas

Vlaamse leerling bij beste van de klas

Vlaamse 15-jarigen scoren bovengemiddeld op vlak van wiskunde, wetenschappen en leesvaardigheid. Dat blijkt uit de resultaten van PISA 2015, een wereldwijd driejaarlijks onderzoek. Maar het aantal laagpresterende leerlingen stijgt wel opmerkelijk.


"Alcoholslot is meer dan straf"

"Alcoholslot is meer dan straf"

De politierechters zijn tegen een verplichting, maar het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid vindt het wel een goed idee. Een rijverbod of een boete is alleen een straf, een alcoholslot is veel meer, zeggen zij.


Dronken in wagen? Verplicht alcoholslot

Dronken in wagen? Verplicht alcoholslot

Dronken bestuurders krijgen vanaf de zomer van 2017 verplicht een alcoholslot opgelegd. Dat staat in een wetsontwerp van federaal minister van Mobiliteit François Bellot (MR) waarover De Tijd en L'Echo berichten. Het slot verhindert dat de chauffeur kan vertrekken als hij boven de toegestane alcohollimiet zit.De Wever roept op tot stadionrazzia's

De Wever roept op tot stadionrazzia's

De burgemeester van Antwerpen Bart Dewever (N-VA) roept zijn collega-burgemeesters op om drugsrazzia's te houden in de voetbalstadions. De Antwerpse politie heeft de afgelopen weken al twee razzia's gehouden in het stadion van Beerschot-Wilrijk. De reden hiervoor? Er circuleren veel drugs in stadions en supporters die onder invloed zijn van die drugs zorgen niet zelden voor problemen.U herinnert zich misschien nog de wedstrijd Antwerp-Eupen in april van dit jaar. Na de match kwam het tot een clash tussen supporters en politie.


Deze student mag de les altijd onderbreken

Deze student mag de les altijd onderbreken

De KU Leuven introduceert de sta-secretaris, een student die tijdens de les beslist wanneer het tijd wordt om recht te staan. Studenten klagen over rugpijn, wat normaal is als je zes tot acht uur per dag neerzit. De sta-secretaris moet dat probleem tackelen. Op een willekeurig moment mag de sta-secretaris recht gaan staan en dan moet de prof een minuutje zwijgen. Alle studenten in de aula volgen dan het voorbeeld van de secretaris. Zowel studenten als professoren zijn lovend over het initiatief. Studenten blijven ironisch genoeg meer bij de les.