IJsboerke lanceert ijsjes zonder suiker

IJsboerke lanceert ijsjes zonder suiker

De zomer komt steeds dichterbij en dat wil natuurlijk ook zeggen dat het topseizoen voor ijsjes er bijna aankomt! Belgisch roomijsmerk IJsboerke lanceert nu ijsjes zonder suiker of toegevoegde zoetstoffen.

Koning Filip op onverwacht bezoek VUB

Koning Filip op onverwacht bezoek VUB

Koning Filip heeft vanmiddag onverwacht een bezoek gebracht aan de VUB, de Vrije Universiteit Brussel. Filip had zelf gevraagd om studenten te ontmoeten die zich maatschappelijk engageren en allerlei projecten in binnen- en buitenland opzetten. Om er een ontspannen gesprek van te maken, wou de koning graag in het studentenrestaurant lunchen. En de studenten, die wisten helemaal niets van het hoog bezoek.

Alcohol: Dit mogen jongeren (niet)

Alcohol: Dit mogen jongeren (niet)

Er komen nieuwe maatregelen tegen problematisch alcoholgebruik. Dat heeft minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) aangekondigd. Nu was er nog verwarring over wat jongeren tussen 16 en 18 jaar wél of niet mogen kopen op café of in de winkel. Maar daar komt nu verandering in. Er komen ook meer controles op de reclame voor alochol, die gericht is aan minderjarigen.

Varkenshouders in shock door beelden slachthuis

Varkenshouders in shock door beelden slachthuis

Varkenshouders zijn geschokt door de beelden uit het slachthuis van Tielt. Want het kan ook anders, zeggen ze. Zo zijn er ook boeren die alles zelf doen, ze kweken de dieren, brengen ze zelf naar het slachthuis en versnijden het vlees. Want hoe beter je een dier behandelt, hoe beter ook het vlees, klinkt het.

Parket onderzoekt drie cases 'kinderlokken'

Parket onderzoekt drie cases 'kinderlokken'

Woensdagnamiddag heeft een onbekende man in het West-Vlaamse Beveren geprobeerd een kind in zijn auto te lokken met een grote som geld. De jongen kon weglopen en de politie is op de hoogte gebracht. Toch is het geen alleenstaand geval: het parket van Ieper onderzoekt soortgelijke zaken van enkele weken geleden.

Fraude met uitkeringen in Limburg

Fraude met uitkeringen in Limburg

In Limburg is een netwerk voor valse ziekte- en invaliditeitsuitkeringen blootgelegd. Twee mannen zorgden voor fictief werk voor honderden mensen. En ze begeleidden hen naar artsen die dan valse attesten uitschreven. Jarenlang is op die manier naar schatting 18 miljoen euro gefraudeerd.

Twee mannen ronselden mensen die geen zin meer hadden om te werken en beloofden hen dat ze hun leven lang konden leven van een invaliditeitsuitkering. Voor 3.000 tot 10.000 euro bezorgden ze die kandidaten dan fictief werk. De mannen lieten hen zogezegd ergens poetsen.

Jongeman (17) sterft na aanrijding Ieper

Jongeman (17) sterft na aanrijding Ieper

Op de Brugseweg in Ieper is vanmiddag een 17-jarige jongeman omgekomen, nadat hij werd aangereden door een voertuig. Dat bevestigt het parket. De hulpdiensten kwamen nog ter plaatse, maar alle hulp kwam te laat.

België vliegt opnieuw op Atlanta

België vliegt opnieuw op Atlanta

Staatssecretaris voor Handel Pieter De Crem (CD&V;) kreeg tijdens zijn bezoek aan de Verenigde Staten ook goed nieuws van luchtvaartmaatschappij Delta Airlines. Daar hebben ze aangekondigd dat ze hun directe vlucht Brussel-Atlanta morgen heropstarten. De vlucht was na de aanslagen van 22 maart geannuleerd. Het was al een paar maanden bekend dat ze zouden herbeginnen, maar de CEO heeft het dus officieel aangekondigd.

Frimout eerste ruimte-Belg: 25 jaar geleden

Frimout eerste ruimte-Belg: 25 jaar geleden

Vandaag precies 25 jaar geleden, werd Dirk Frimout aan boord van het Amerikaanse ruimteveer Atlantis de eerste Belg in de ruimte. Hij wentelde 143 keer rond onze planeet, goed voor een missie van 8 dagen 22 uur 9 minuten 28 seconden. Waarnemers hadden het over een Amerikaans-Belgische vlucht, want nagenoeg de helft van het wetenschappelijk lab Atlas-1 in de vrachtruimte van de shuttle was Belgisch.

Deze confronterende spot ziet u straks op tv

Deze confronterende spot ziet u straks op tv

20 miljoen mensen in Zuid-Soedan, Jemen, Somalië en Nigeria lijden honger en bijna anderhalf miljoen kinderen zijn ernstig ondervoed. Het Consortium 12-12 start vandaag met een spotcampagne die vraagt om te doneren voor noodhulp. De spot zal de komende drie weken te zien zijn op de Vlaamse omroepen van VRT, Medialaan en SBS.

Man die over Meir reed aangehouden

Man die over Meir reed aangehouden

De Tunesische Fransman, Mohamed R., die gisteren met een hoge snelheid de Meir in Antwerpen op reed is aangehouden voor poging tot terroristische moord en inbreuk op de wapenwetgeving. Dat bevestigt het federaal parket. Het parket benadrukt wel dat het nog te vroeg is om te zeggen dat het om terreur gaat.

"Iedereen heeft er baat bij"

"Iedereen heeft er baat bij"

Die traumacentra zitten in de grote hervorming van de ziekenhuizen waar minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) aan werkt. Een zevental traumacentra, daar is iedereen bij gebaat, zegt De Block. En alle ziekenhuizen zullen mee moeten.

Traumacentra kunnen meer levens redden

Traumacentra kunnen meer levens redden

Als er bijna in elke provincie een traumacentrum zou komen, dan zouden heel wat meer levens gered kunnen worden. Dat blijkt uit een studie van het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE). Nu moeten ambulanciers slachtoffers naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis voeren, maar daar is niet altijd de juiste hulp mogelijk.

"Poging tot terroristische moord"

"Poging tot terroristische moord"

Pas vanmorgen om 10 uur kon de man verhoord worden. De Fransman wordt in verdenking gesteld van poging tot moord in een terroristische context, poging tot slagen en verwondingen in een terroristische context en inbreuken op de wapenwetgeving. Hij werd voor deze feiten onder aanhoudingsmandaat geplaatst. Het parket wenst verder geen informatie te geven. Met de aanhouding voor poging tot terroristische moord wil het parket wellicht nog alle pistes openhouden.

Man probeert jongen in auto te lokken

Man probeert jongen in auto te lokken

Woensdagnamiddag heeft een onbekende man in Beveren geprobeerd een kind in zijn auto te lokken met een grote som geld. De jongen kon weglopen. De politie is op de hoogte gebracht.

Gezocht: nieuwe naam voor gemeente

Gezocht: nieuwe naam voor gemeente

Oudsbergen, Donderslag, Oudsberg of Broekstede, welke van deze vier mogelijkheden wordt de naam van de nieuwe fusiegemeente tussen Opglabbeek en Meeuwen-Gruitrode? Een volksjury van 46 inwoners verkoos deze vier namen tot de beste van de 869 inzendingen. Nu mogen de inwoners zelf stemmen.

Agressieve kleuter? Dit kan je doen

Agressieve kleuter? Dit kan je doen

Verschillende scholen trekken aan de alarmbel nadat ze steeds meer worden geconfronteerd met agressieve kinderen. Kinderpsychiater Binu Singh raadt ouders en leerkrachten aan om altijd rustig te blijven en te zoeken naar onderliggende oorzaak van het gedrag.