Kan Dutroux nog wel vrijkomen?

Kan Dutroux nog wel vrijkomen?

De advocaat van Marc Dutroux wil dat psychiaters zijn cliënt onderzoeken om te zien of hij nog een gevaar vormt voor de maatschappij. Hij hoopt zo Dutroux vrij te krijgen tegen 2021, maar hoe groot is de kans dat dat effectief gebeurt?

Sluipwegen: steden nemen maatregelen

Sluipwegen: steden nemen maatregelen

Veel steden en gemeenten zoeken inventieve oplossingen tegen sluipverkeer. In Leuven hebben ze camera's geplaatst die nummerplaten lezen om sluipverkeer uit een woonwijk te houden. In Hasselt werken ze dan weer met een slagboom, die alleen opengaat voor bewoners van de betrokken wijk.

Advocaat wil Dutroux over vier jaar vrij

Advocaat wil Dutroux over vier jaar vrij

De advocaat van seriemoordenaar Marc Dutroux, Bruno Dayez, wil dat psychiaters zijn cliënt onderzoeken om te zien of hij nog een gevaar vormt voor de maatschappij. Dat heeft hij gezegd op het Waalse radioprogramma 'Soir Première' van RTBF. Dayez hoopt zo Dutroux vrij te krijgen tegen 2021.

Bpost opent enorm postsorteercentrum

Bpost opent enorm postsorteercentrum

Bpost heeft zijn nieuwe postsorteercentrum New Brussels X (NBX) ingehuldigd, het grootste sorteercentrum van de Benelux en het op een na grootste van Europa. In NBX worden alle pakjes voor het hele land gesorteerd. Dankzij een hoogtechnologische machine kunnen er tot 300.000 pakjes per dag worden verwerkt, een verdubbeling tegenover vroeger. Het centrum is 24 uur op 24 uur operationeel, webshops kunnen er tot 2 uur 's nachts een pakje indienen met de bedoeling het nog dezelfde dag te laten afleveren bij de klant.

"Te technisch, niet relationeel"

"Te technisch, niet relationeel"

Niet op maat van kinderen in het vijfde leerjaar, vinden veel ouders en ook de koepel van het Katholiek Onderwijs. Daar vinden ze dat er te veel op het technische aspect gefocust wordt en niet op het relationele. "Het is aan ouders om daar zelf met hun kinderen over te praten", zegt Marijke Van Bogaert van het Katholiek Onderwijs. "We moeten 11- en 12-jarigen op een doelgroepgerichte manier informatie geven over seksualiteit."

Heisa over "te expliciete" voorlichtingswebsite

Heisa over "te expliciete" voorlichtingswebsite

Onder meer de koepel van het Katholiek Onderwijs heeft vragen bij een website voor seksuele voorlichting, die volgens hen te expliciete tekeningen van seksuele standjes handelingen toont.

Zo wil Weyts sluipverkeer aanpakken

Zo wil Weyts sluipverkeer aanpakken

Sluipverkeer verbieden, dat kan Weyts niet, maar hij wil het probleem wel aanpakken. Zo bekijkt hij of de Antwerpse en Brusselse ring verbreed kunnen worden. En daarnaast heeft hij een software aan de gemeentes rond Brussel gegeven, waarmee ze het verkeer kunnen meten om ze het probleem zelf beter te kunnen aanpakken.

Nieuwe droom voor Glenn na verlies van vingers

Nieuwe droom voor Glenn na verlies van vingers

Glenn verloor eind augustus zijn duim en pink op zijn eerste werkdag in een schrijnwerkerij. Hij werd met een MUG-heli naar het ziekenhuis gebracht en op dat moment ook gevolgd door camermannen van het programma 'Helden van hier' dat op VTM te zien was. Sinds die ervaring heeft hij een nieuwe droom: hij wil ook cameraman worden. Hij werd alleszins al uitgenodigd op de filmset van de nieuwe fictiefilm van Baba Yega.

Peeters wil audit van wapendepot

Peeters wil audit van wapendepot

Minister van Economie Kris Peeters (CD&V;) wil dat er een externe veiligheidsaudit komt bij de proefbank voor vuurwapens in Luik. Dat heeft hij in de Kamer gezegd naar aanleiding van de VTM NIEUWS-reportage van gisteren. Journalist Faroek Özgünes kon zonder problemen en zonder gecontroleerd te worden het wapendepot binnen geraken. Hij zal dat uitdrukkelijk vragen naar aanleiding van de vergadering van het bestuurscollege volgende week.

Professor De Ruyver (62) plots overleden

Professor De Ruyver (62) plots overleden

Professor Brice De Ruyver is vanmorgen plots overleden. Dat meldt de Universiteit Gent in een persbericht. De Ruyver was docent strafrecht, strafrechtelijk beleid en drugsbeleid aan de faculteit Recht en Criminologie. Hij werd 62 jaar.

Wil je beleggen? Eerst test afleggen

Wil je beleggen? Eerst test afleggen

Wie aandelen wil kopen moet binnenkort eerst een examen afleggen. Met die maatregel wil de EU bankklanten beschermen tegen foute investeringen.

Imams verplicht een landstaal te spreken

Imams verplicht een landstaal te spreken

Imams die in ons land komen preken, moeten minstens een van de landstalen kennen. Dat beveelt de parlementaire onderzoekcommissie naar de aanslagen van 22 maart. Als de imams Nederlands, Frans of Duits spreken, dan is het contact met de gemeenschap beter, klinkt het. En dan kunnen de veiligheidsdiensten hen ook beter controleren. Minister van Justitie Koen Geens (CD&V;) is 300 procent voor. Dat zegt hij aan VTM NIEUWS. Geens kan imams er niet toe dwingen, maar hij kan hen wel een opleiding opleggen.

Huizen nog nooit zo duur in België

Huizen nog nooit zo duur in België

Er hebben in de derde helft van dit jaar een recordaantal vastgoedtransacties plaatsgevonden in ons land.