Jupiler verdwijnt (even) van de markt

Jupiler verdwijnt (even) van de markt

Het biermerk Jupiler zal de komende vijf maanden niet in de winkelrekken te zien zijn. Maar liefhebbers moeten zich geen zorgen maken. Hun favoriete bier zal tijdelijk onder een andere naam terug te vinden zijn: 'Belgium'. De naamsverandering is een reclamestunt voor het WK in Rusland.

Joodse school weigert over seks te praten

Joodse school weigert over seks te praten

Een Joodse meisjesschool in Antwerpen komt in opspraak over een richtlijnenbundel waarin staat dat leerkrachten niet met hun leerlingen mogen praten over voortplanting of evolutieleer. Minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V;) beveelt een onderzoek wegens inbreuken op de eindtermen, maar volgens de school gaat het niet om een officieel document.

Twee ongevallen met trams in Antwerpen

Twee ongevallen met trams in Antwerpen

Aan de rotonde in Wommelgem is om iets over 9 uur deze ochtend een tram van lijn 8 gekanteld. Daarbij vielen vier lichtgewonden, zegt De Lijn Antwerpen aan VTM NIEUWS. Eerder op de dag gebeurde ook al een ongeval tussen een tram en een bus in Deurne.

Kruispunt stond al 15 jaar op zwarte lijst

Kruispunt stond al 15 jaar op zwarte lijst

Het kruispunt in Gent waar gisteren een 16-jarig meisje om het leven kwam bij een verkeersongeval, stond al vijftien jaar op de lijst van gevaarlijkste kruispunten in Vlaanderen. De stad Gent en de Vlaamse overheid zijn daar beiden bevoegd voor en leggen de schuld daarvoor nu bij elkaar.

Kasteelmoord: pleidooien van start

Kasteelmoord: pleidooien van start

Op het proces over de moord op Stijn Saelens gaan vandaag de pleidooien van start, bijna een jaar na de inleidingszitting in de zaak van de Kasteelmoord. De opkomst van het publiek is vrij beperkt, de zaal is voor minder dan de helft gevuld. De debatten zullen in principe duren tot vrijdag 2 maart.

3 op de 4 kinderen niet goed vastgemaakt in auto

3 op de 4 kinderen niet goed vastgemaakt in auto

Drie op de vier jonge kinderen zijn niet goed vastgemaakt in de auto. Dertien procent wordt zelfs helemaal niet vastgemaakt. Dat blijkt uit een studie van Vias Institute, het vroegere Belgisch Instituut Voor de Verkeersveiligheid. "Nochtans vermindert een kinderbeveiligingssysteem de kans op dodelijke verwondingen aanzienlijk", zegt woordvoerder Stef Willems aan VTM NIEUWS. "Het is dus absoluut noodzakelijk om je kinderen goed vast te maken."

Gruwelvideo Hardy wordt getoond

Gruwelvideo Hardy wordt getoond

Op het assisenproces tegen seriemoordenaar Renaud Hardy moeten de juryleden vandaag of morgen naar de gruwelijke video kijken waarop Hardy zijn ex-vrouw foltert en vermoordt. De video maakt deel uit van het onderzoek. Deze ochtend werd de seriemoordenaar ook verhoord, maar dat ging erg moeizaam.

Tram en bus botsen in Deurne: 20-tal gewonden

Tram en bus botsen in Deurne: 20-tal gewonden

Op het kruispunt van de Ruggeveldlaan en de August Van de Wielelei in het Antwerpse Deurne is een zwaar verkeersongeval gebeurd. Een tram en een bus zijn er op elkaar gebotst. Een 20-tal passagiers raakte lichtgewond, de buschauffeur moest bevrijd worden door de brandweer. Dat zegt de politie van Antwerpen aan VTM NIEUWS.

Politie waarschuwt voor gevaarlijk spel

Politie waarschuwt voor gevaarlijk spel

De politie van Mechelen is een onderzoek gestart naar een levensgevaarlijk spel dat door jongeren in hun stad gespeeld wordt. Ze springen er voor een rijdende auto, zodat de bestuurder vol in de remmen moet. De politie waarschuwt voor het fenomeen en noemt het levensgevaarlijk, schrijft Gazet van Antwerpen.

Gewonde bij schietpartij in Deurne

Gewonde bij schietpartij in Deurne

In het Antwerpse Deurne heeft gisterenavond een schietpartij plaatsgevonden. Een persoon raakte daarbij gewond, maar verkeert niet in levensgevaar. Dat bevestigt de lokale politie aan VTM NIEUWS.

Assisenproces tegen Hardy start vandaag

Assisenproces tegen Hardy start vandaag

Het Tongerse hof van assisen houdt zich vanaf vandaag klaar voor het grote proces van de 55-jarige Renaud Hardy uit Mechelen, die ook wel als seksuele seriedoder wordt omschreven. De man staat terecht voor twee moorden, verkrachting met foltering en twee moordpogingen. Hij had het in Zemst onder meer gemunt op actrice Veerle Eyckermans, bekend van de VTM-telenovelle Sara. Hij gaf haar zware slagen met een afgebroken steel van een pikhouweel. Een moord kon hij moeilijk ontkennen, omdat hij de gruwelijke dood van de 52-jarige Linda Doms gefilmd had.