‘Vluchtelingen zijn de stormtroopers van Erdogan’: dit zei Filip Dewinter voor de leden van Gouden Dageraad

© Belga

De toespraak die Filip Dewinter hield voor de leden van de Griekse extreemrechtse partij Gouden Dageraad beroert nu al enkele dagen de gemoederen. Enkele fragmenten uit de bewuste speech. ‘We gaan het immigratiemoeras droogleggen.’

‘Beste vrienden,

[…] De grote meerderheid van de mensen die aankomen in Europa, komen vanuit Afrika en het Midden-Oosten, zijn geen vluchtelingen, maar illegale vreemdelingen. Het is jammer dat de regering van het land waar de democratie geboren werd de vrijheid van meningsuiting wil afschaffen.

Twee dagen geleden bezocht ik met mijn collega’s de mooie eiland Lesbos, Chios en Kos. De zogenaamde hotspots, kampen vol illegale vreemdelingen, zijn een bijzonder lelijke zweer op het mooie aangezicht van die historische Griekse eilanden. Het zijn de stortplaatsen van het multiculturele Europa. […] De grensstaten van Europa zijn onze buitenposten, het immigratieslagveld. Dat is waarom we hier zijn! We staan achter het Griekse volk, omdat we dezelfde strijd voeren: de strijd voor de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen!

De Griekse regering is bang van de mening van het Griekse volk

De Griekse regering is bang van de mening van het Griekse volk. Wanneer het volk niet akkoord gaat met het beleid van de politiek correcte elite, beschuldigt het establishment de mensen liever van onwetendheid, racisme en fascisme. […] Linkse partijen als Syriza zijn niet bezig met het beschermen van de natie, haar identiteit of de veiligheid van haar burgers. Zij zijn de echte vijanden van Europa, niet wij!

Het is onze verantwoordelijkheid om de volksopstand te organiseren, we moeten opstaan tegen onze onderdrukkers! We moeten de corrupte, xenofiele regering, die bang is voor het eigene, buitenwerken. […] Wat doet een bezettingsleger wanneer het een land binnenvalt? Het voert propaganda voor zijn ideeën en legt zijn manier van leven hardhandig op. Dat is exact wat er aan het gebeuren is in Griekenland en Europa. De gasten nemen het huis over!

Ik ben ervan overtuigd dat de moslimvluchtelingen de stormtroopers zijn van Erdogan die Griekenland en Europa binnenvallen. […] Linkse partijen willen de christelijke, blanke en westelijke identiteit van Europa uitroeien. Europese liberalen willen een werelds burgerschap en een éénwereldcultuur installeren in Europa.

‘We gaan ons land terugnemen! We geven Griekenland terug aan de Grieken, Europa aan de Europeanen’

Wat we nodig hebben is een streng immigratiebeleid. We moeten onze grenzen sluiten voor niet-Europese vluchtelingen en illegale immigranten. We moeten moslimimmigranten de toegang tot Europa ontzetten. Er is geen plaats voor de islam, niet in Griekenland, niet in Europa. We moeten pushbacks organiseren voor alle immigranten en vluchtelingen die over de zee naar Europa komen. We moeten alle immigranten deporteren naar hun land van herkomst. We moeten de deislamisering van onze Europese samenleving voorbereiden en de remigratie van moslimimmigranten die niet willen assimileren aan de Europese samenleving naar hun land van herkomst.

Europa heeft veel burgerrechten: vrijheid van meningsuiting, vrijheid van religie, gelijkheid tussen man en vrouw, democratie… Immigranten die daar niet mee akkoord gaan en hun islamitische levenswijze willen opleggen hebben één belangrijk laatste recht: het recht om terug te gaan naar waar ze vandaan komen. Ze zijn vrij om Europa op elk moment te verlaten.

We gaan ons land terugnemen! We geven Griekenland terug aan de Grieken, Europa aan de Europeanen. We gaan het immigratiemoeras droogleggen en we zullen Europa opnieuw groot maken!’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content