Vlaanderen wil bestuurders Dexia nog geen kwijting geven

09/05/12 om 15:11 - Bijgewerkt om 15:11

De Vlaamse regering wil zonder bijkomende informatie geen kwijting geven aan de bestuurders van Dexia.

Vlaanderen wil bestuurders Dexia nog geen kwijting geven

© Imageglobe/Filip Claus

De Vlaamse regering wil dat de algemene vergadering van Dexia nog niet beslist over de kwijting van de bestuurders van Dexia. Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) zegt dat er bijkomende informatie nodig is om die beslissing te kunnen nemen. Als de vraag tot uitstel wordt afgewezen, kan de Vlaamse regering geen kwijting verlenen.

Toekomstfonds

De Vlaamse overheid is via het Vlaams Toekomstfonds aandeelhouder in Dexia. De kern van de Vlaams regering vergaderde over het standpunt dat de vertegenwoordiger van de Vlaamse regering moet innemen op de algemene vergadering.

"Bij het lezen van het jaarverslag zijn er nog elementen die vragen oproepen waarop wij onvoldoende antwoord hebben gekregen", zei Peeters in de wandelgangen van het Vlaams Parlement.

Consequenties

"Om kwijting te kunnen verlenen, moeten alle aandeelhouders voldoende geïnformeerd zijn en moeten ze kennis hebben van de consequenties van de door de raad van bestuur in het afgelopen boekjaar gestelde daden. Die informatie heeft het Vlaams Toekomstfonds vandaag niet", vult minister van Financiën Philippe Muyters (N-VA) aan.

Als de vraag om uitstel niet aanvaard wordt, kan de Vlaamse regering de kwijting niet goedkeuren, luidt het. (Belga/EE)

Onze partners