Vijfde verdachte aangehouden in zaak kasteelmoord

12/10/12 om 20:59 - Bijgewerkt om 20:59

Het gaat om een Limburger die als schakel zou gefungeerd hebben in de kasteelmoord.

Er is een vijfde verdachte aangehouden in de zaak rond de moord op kasteelheer Stijn Saelens. Dat bevestigt de procureur des konings van Brugge. Het gaat om een Limburger die als schakel zou gefungeerd hebben in de kasteelmoord.

"Hij is al langer aangehouden, maar hij stond tot vanochtend onder zogenaamd secreet", vertelt procureur des konings Jean-Marie Berkvens. Hij voegt er meteen aan toe dat de Limburger met initialen L.J. niet verdacht wordt van het uitvoeren van de moord, al wil de procureur hier wel enige voorzichtigheid inbouwen. Hij zou mogelijk een schakel zijn.

L.J. zou behoren tot de brede kennissenkring van Tinus Van Wesenbeeck, de Nederlander die er langer van verdacht wordt als tussenpersoon te hebben gefungeerd. De verdachte zit sinds vrijdagochtend in de gevangenis van Brugge, waar de raadkamer zijn aanhouding met een maand heeft verlengd.

Mogelijk tekent L.J. beroep aan tegen zijn aanhouding. In dat geval komt hij binnen de 14 dagen voor in Gent, bij de kamer van inbeschuldigingstelling. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners