Vertrekpremies Ford Genk: tot 100.000 euro voor 25 jaar dienst

08/03/13 om 14:30 - Bijgewerkt om 14:30

De 4.000 arbeiders van Ford Genk hebben eindelijk zicht gekregen op hun individuele voorwaarden uit het afvloeiingsplan.

Vertrekpremies Ford Genk: tot 100.000 euro voor 25 jaar dienst

© Belga

De 4.000 arbeiders van Ford Genk hebben eindelijk zicht gekregen op hun individuele voorwaarden uit het afvloeiingsplan. Brugpensioen kan vanaf 50 jaar. Daarnaast kunnen de vertrekpremies oplopen tot 100.000 euro bruto voor wie minstens 25 jaar dienst heeft.

De situatie is voor elke arbeider anders. Het grote onderscheid wordt gemaakt tussen mensen die 50 zijn geworden in 2012. Zij krijgen minder geld, maar kunnen wel op brugpensioen. De andere grote groep zijn mensen die minstens 20 jaar dienst hebben, zij krijgen een vertrekpremie vooral op basis van het aantal dienstjaren.

Ford biedt bovenop de opzegvergoeding ook een vertrekpremie van 2000 euro per dienstjaar en een getrouwheidspremie van 7.000 tot 13.000 euro. Wie 25 jaar dienst achter de rug heeft, kan rekenen op een ontslagvergoeding van in totaal zowat 100.000 euro bruto.

Stemming

Ford-werkneemster, vakbondsvrouw en SP.A-Kamerlid Meryame Kitir zei vanochtend op de VRT-radio dat volgens haar 'het maximale' uit de onderhandelingen is gehaald voor de werknemers van Ford Genk. Het sociaal plan is in haar ogen 'verdedigbaar'.

Elke arbeider moet nu zijn eigen rekening maken. Allen kregen ze een stembrief mee om te stemmen over het ontwerpakkoord. Daarvoor krijgen ze tot woensdagavond de tijd.

Meerderheid tevredenEen meerderheid van de Ford-arbeiders lijkt geneigd om het akkoord goed te keuren, al zijn er ook bedenkingen. 'Wie de volledige uitleg heeft gekregen en daarna de berekeningen van zijn indivuele situatie bekijkt, is meestal tevreden,' vernam Belga van Eddie Martens, hoofdafgevaardigde van het ACV. 'Maar uiteindelijk moet iedereen voor zich uitmaken voor welke optie gestemd zal worden.'

De neen-stemmers denken nog hogere vergoedingen uit de brand te kunnen slepen, hoewel Ford dit voorstel als 'ultiem' bestempelt.

Softwarefout

Veel individuele berekeningen van waar arbeiders van Ford aanspraak op kunnen maken in het kader van het sociaal plan, blijken als gevolg van een softwarefout onjuist. Dat heeft een woordvoerder van het bedrijf bekendgemaakt.

Concreet gaat het om de individuele berekeningen van de mensen die in aanmerking komen voor werkloosheid met bedrijfstoeslag (SWT of het vroegere brugpensioen) na hun 52 jaar. Om hoeveel fouten het gaat, is niet duidelijk.

Ford heeft de software aangepast en zorgt ervoor dat iedereen een juiste berekening krijgt. Volgens de woordvoerder waren al heel wat arbeiders er zelf achter gekomen dat de berekening fout zat. De fout zal geen gevolg hebben voor de stemming over het sociaal plan. (Belga)

Lees meer over:

Onze partners