Vermoedelijke brein achter aanslagen Parijs en Brussel schreeuwt onschuld uit

12/11/16 om 13:32 - Bijgewerkt om 14:34

Oussama Atar, die volgens Franse onderzoekers de sleutelfiguur is achter de aanslagen van Brussel en Parijs, heeft onlangs een brief geschreven naar zijn moeder waarin hij zijn onschuld uitschreeuwt. De 32-jarige Atar zou gevlucht zijn omdat België hem opnieuw wil veroordelen voor zijn reis naar Irak.

Vermoedelijke brein achter aanslagen Parijs en Brussel schreeuwt onschuld uit

Oussama Atar © .

Volgens de Franse krant Le Monde is Oussama Atar de man achter de mythische Abou Ahmad, de man die beschouwd wordt als dé sleutelfiguur achter de aanslagen in Frankrijk in België. De voortvluchtige Marokkaanse Belg ontkent dat echter en schreef onlangs een brief naar zijn moeder waarin hij zegt dat hij onschuldig is, zo schrijft La Dernière Heure.

Atar heeft het over de 'leugens en laster die in de media over hem verschenen zijn'. 'Ik ben niet het brein achter de aanslagen, ik was helemaal niet bewust van wat Khalid en Brahim gepland hadden.' Khalid en Brahim zijn de broers El Bakraoui, neven van Oussama Atar. De broers bliezen zichzelf op bij de aanslagen in Brussel.

'Moge Allah hen genade tonen. Die honden weten maar al te goed dat ze me gedwongen hebben om uit België te vluchten en dat ik geen contact meer met hen heb gehad. Neen, ik ben niet Osama bin Laden, of de rechterhand van Abu Bakr al-Baghdadi. Die honden weten dat maar al te goed."

Atar voegde er nog aan toe dat hij niet in Europa was. Volgens Atar is hij het land ontvlucht omdat het gerecht hem opnieuw voor de rechter wil slepen, omdat hij naar Irak geweest is.

(Belga/SK)

Onze partners