Verkenner gaat aan de slag in Nederlandse regeringsformatie

20/03/17 om 05:45 - Bijgewerkt om 05:44

Bron: Belga

Na een felle campagne begint vandaag in Nederland het proces om een nieuwe regering te vormen. Ontslagnemend minister van Volksgezondheid en verkenner Edith Schippers (VVD) ontvangt vanaf 08.30 uur de lijsttrekkers om te praten over mogelijke coalities.

Verkenner gaat aan de slag in Nederlandse regeringsformatie

Nederlands ontslagnemend minister van Volksgezondheid Edith Schippers (VVD) praat vanaf maandag met de lijsttrekkers om te praten over mogelijke coalities © AFP

Schippers liet donderdag, na een gesprek met Kamervoorzitter Khadija Arib, weten dat de lijsttrekkers vanaf maandag bij haar langskomen. De fractievoorzitters wilden niet meteen vrijdag al aan de slag, na een intensieve campagne.

De gesprekken worden gehouden in volgorde van grootte, waar de agenda van de politieke leiders dat toelaat. Dat betekent dat het eerste kopje koffie wordt gedronken met Mark Rutte van de VVD, gevolgd door Jesse Klaver (GroenLinks), Alexander Pechtold (D66) en Sybrand van Haersma Buma (CDA).

De Tweede Kamer debatteert donderdag over de verkiezingsuitslag en de lijsttrekkers hebben Schippers gevraagd daarvoor met een rapport te komen.

Onze partners