Van Rossem trekt Vlaamse, Vitalski federale lijst Antwerpen voor ROSSEM

27/01/14 om 14:26 - Bijgewerkt om 15:07

Jean-Pierre Van Rossem trekt de ROSSEM-lijst voor het Vlaams parlement. De Antwerpse kunstenaar en comedian Vitalski trekt de Antwerpse Kamerlijst.

Van Rossem trekt Vlaamse, Vitalski federale lijst Antwerpen voor ROSSEM

© Belga

Jean-Pierre Van Rossem trekt de ROSSEM-lijst voor het Vlaams parlement. De Antwerpse kunstenaar en comedian Vitalski trekt de Antwerpse Kamerlijst. Dat maakt oprichter Jean-Pierre Van Rossem bekend.

Jean-Pierre Van Rossem neemt in 2014, voor het eerst in meer dan twintig jaar, nog eens deel aan de verkiezingen. 'We hebben intussen bijna alle benodigde handtekeningen verzameld om een lijst te kunnen indienen', zegt de econoom en voormalige repetitor. Eind vorig jaar liet Van Rossem nog weten uit de partij te zullen stappen als de financiële problemen niet opgelost raakten. 'We hebben nog steeds geen geld, maar ik blijf', zegt hij maandag. 'Ik had een aanbod van een grote Zwitserse bank om opnieuw beursadvies te gaan geven, maar de twee zijn niet te combineren. Als het moet, gaan we maar zonder geld naar de verkiezingen.'

Ambitie: kiesdrempel

De partij dient in alle provincies een lijst voor de Vlaamse en de federale verkiezingen in, met telkens vier mannen en vier vrouwen. De ambities zijn intussen bijgesteld naar 5 procent van de stemmen, ofte: genoeg om de kiesdrempel te halen.

Vitalski: 'Nog geen persoonlijk programma'

Van Rossem zelf trekt de Antwerpse lijst voor het Vlaams parlement, hoewel hij in Hoegaarden blijft wonen. In Vlaams-Brabant wordt de Vlaamse lijst getrokken door zijn jongste zoon Joeri. Antwerps lijsttrekker Vitalski erkent dat de kans erg klein is dat hij verkozen raakt. 'Ik heb dan ook nog geen persoonlijk programma uitgewerkt, dat wil ik samen met de kiezers doen als ik verkozen ben', zegt hij. 'Op lange termijn wil ik burgemeester van de stad worden.'

Onze partners