'Vader en zoon De Croo mogen niet op één lijst staan'

12/11/13 om 10:41 - Bijgewerkt om 10:46

Herman en Alexander De Croo willen in 2014 op dezelfde lijst staan. Dat zou tot onenigheid leiden bij de Oost-Vlaamse liberalen.

'Vader en zoon De Croo mogen niet op één lijst staan'

(Vader) Herman en (zoon) Alexander De Croo © BELGA

Open VLD wil niet dat Alexander en Herman De Croo samen op de federale kieslijst staan in 2014. Dat bericht de krant Het Laatste Nieuws. Zowel vader als zoon De Croo heeft plannen om zich in Oost-Vlaanderen kandidaat te stellen voor de Kamer, maar sommige partijleden vinden dat een slecht idee.

De 76-jarige Herman De Croo is al sinds 1968 onafgebroken Kamerlid voor de Oost-Vlaamse liberalen. Omdat ook zoon Alexander in 2014 op de federale kieslijst wil staan, gaan er bij Open VLD stemmen op om Herman De Croo de Vlaamse lijst te laten duwen. Andere Oost-Vlaamse partijleden menen zelfs dat Alexander De Croo zijn vader moet overtuigen om zichzelf helemaal terug te trekken uit de politiek, zo schrijft Het Laatste Nieuws.

Geen commentaar bij Rutten

Maar Herman De Croo is niet voor dat idee gewonnen. Volgens het Kamerlid kunnen vader en zoon zonder problemen allebei op één lijst staan. Hij schat dat hijzelf nog steeds goed is voor ruim 40.000 stemmen. Vader De Croo laat wel doorschemeren dat dit mogelijk zijn laatste verkiezingen zijn. Open VLD-voorzitster Gwendolyn Rutten wil geen commentaar kwijt over de Oost-Vlaamse lijstvorming. (YD)

Onze partners