Twee nieuwe arrestaties in onderzoek naar terreuraanslagen Parijs

03/12/15 om 13:34 - Bijgewerkt om 13:34

In het onderzoek naar de aanslagen in Parijs zitten geen zes, maar intussen acht verdachten in de cel.

Twee nieuwe arrestaties in onderzoek naar terreuraanslagen Parijs

Op meerdere plaatsen in het Brussels Gewest waren er politie-interventies, waarbij zones werden afgezet © AFP

In het onderzoek naar de aanslagen in Parijs zitten geen zes maar intussen acht verdachten in de cel. Zondag zijn nog twee andere mannen opgepakt en onder aanhoudingsbevel geplaatst. Dat meldt de VRT en wordt bevestigd door het federaal parket. Beide mannen verschijnen donderdag voor de Brusselse raadkamer, die zich moet uitspreken over hun verdere aanhouding.

Het gaat om twee mannen die in verband zouden staan met Bilal Hadfi, één van de terroristen die zich op 13 november opbliezen aan het Stade de France in Parijs. Eén van de twee mannen is een Fransman van 20 die dit jaar al twee keer geprobeerd heeft om naar Syrië te vertrekken. Hij is zondagochtend vroeg opgepakt op de luchthaven van Zaventem toen hij op het vliegtuig naar Marokko wilde stappen. Het is niet zeker of hij wilde vluchten of opnieuw naar Syrië wilde gaan.

De tweede man werd zondagochtend opgepakt bij huiszoekingen in Sint-Jans-Molenbeek en Jette. Het is een 28-jarige Belg van Afrikaanse origine. Beide mannen zijn donderdagochtend voor de raadkamer verschenen. Het federaal parket geeft later op de dag meer uitleg over beide verdachten.

Eerder werden al zes andere mannen onder aanhoudingsbevel geplaatst en in verdenking gesteld voor deelname aan de activiteiten van een terreurgroep en terroristische moorden. Hun aanhoudingen werden door de raadkamer bevestigd.

Later donderdag zal dus duidelijk worden of ze in de cel moeten blijven. Twee andere mensen, die woensdag opgepakt werden bij vijf huiszoekingen in Sint-Jans-Molenbeek en Sint-Joost-ten-Node, zijn dan weer vrijgelaten, zo meldt het federaal parket nog. (Belga/JH)

Onze partners