Twee doden en zeven gewonden bij zwaar ongeval op Antwerpse Noorderlaan

15/03/15 om 15:11 - Bijgewerkt om 15:23

In Antwerpen is zondagochtend omstreeks 8u50 een zwaar ongeval met drie wagens gebeurd op het kruispunt van de Noorderlaan en de Manchesterlaan. Daarbij vielen twee doden en raakten zeven mensen gewond.

Twee doden en zeven gewonden bij zwaar ongeval op Antwerpse Noorderlaan

© Belga Image

Omstreeks 8u50 werd een wagen, mogelijk tegen hoge snelheid, aangereden door een andere. De aangereden wagen was volgens Antwerps politiewoordvoerder Sven Lommaert helemaal verhakkeld. De bestuurder, een zeventiger, is uit zijn wagen geslingerd en overleed ter plaatse. Zijn echtgenote, die in kritieke toestand afgevoerd werd naar het ziekenhuis, stierf daar wat later ook.

De aanrijdende wagen, waarin vijf jongeren zaten, is over de kop gegaan en tientallen meters verder geschoven, aldus Lommaert.

Er was nog een derde wagen bij het ongeval betrokken. Wie die auto heeft geraakt, is nog niet zeker. De schade aan dat voertuig viel mee.

Bij het ongeval raakten ook zeven mensen gewond. Volgens de politie was de ravage enorm. 'De brokstukken lagen over 200 meter verspreid, over alle rijstroken heen.'

Door de grote ravage en de vaststellingen was de Noorderlaan in de richting van Ekeren een hele tijd afgesloten. Omstreeks 13 uur was het ongeval afgehandeld, meldt het Vlaams Verkeerscentrum.

Aanvankelijk werd gemeld dat het medisch interventieplan werd opgestart, maar dat bleek uiteindelijk enkel een overweging te zijn.

(Belga/MI)

Lees meer over:

Onze partners