Trein met auto's stort van brug in Voeren

01/10/13 om 10:19 - Bijgewerkt om 10:19

Nabij Voeren is een goederentrein geladen met auto's dwars door de railing van een brug gecrasht en 25 meter naar beneden gedenderd.

Trein met auto's stort van brug in Voeren

Trein ontspoord nabij Voeren © BELGA

In Remersdaal bij Voeren zijn dinsdagochtend drie wagons met Fiat-voertuigen ontspoord. Het treinongeval gebeurde rond 5 uur. Er vielen geen gewonden, maar de materiële schade is enorm. De wagons doorboorden de reling van een brug en donderden vijfentwintig meter naar beneden.

Volgens Huub Broers, burgemeester van Voeren, moet nog bekeken worden hoe de bergingswerken zullen verlopen. "Het is aan het parket om uit te zoeken wat er precies gebeurd is. Een trein stond stil, terwijl de andere aankomende trein aan het afremmen was. De locatie, waar de wrakstukken liggen, is moeilijk bereikbaar en omgeven door weilanden.

Schade

Ook op de wagons, die nog op het spoor staan, is de schade groot. De voertuigen zijn tegen elkaar geschoven. Bovenleidingen zijn afgeknapt. Het treinverkeer op deze goederenverbinding tussen Antwerpen en Duitsland zal lange tijd stil liggen, " aldus Huub Broers, die ter plaatse de toestand ging bekijken. (Belga/EE)

Lees meer over:

Onze partners