Sven Gatz verwacht voorstel van VRT voor nieuw levensbeschouwelijk programma

23/09/15 om 08:51 - Bijgewerkt om 08:50

Vlaams minister voor Media Sven Gatz (Open VLD) verwacht in de komende weken van de VRT een voorstel rond een nieuw levensbeschouwelijk programma. Eind dit jaar stopt de VRT met de uitzendingen die door de levensbeschouwelijke verenigingen zelf gemaakt worden.

Sven Gatz verwacht voorstel van VRT voor nieuw levensbeschouwelijk programma

© Belga

Sven Gatz maakte eerder al bekend dat hij een punt zou zetten achter de uitzendingen van levensbeschouwelijke derden op de openbare omroep. De erkenningen van de verschillende verenigingen lopen eind 2015 af en worden niet verlengd. Bedoeling is om de verschillende levensbeschouwelijke strekkingen te integreren in de algemene programma's van de VRT.

In de plaats zou er dus een programma komen, zoals 'Villa Politica" de vroegere politieke 'uitzendingen door derden' opvolgde. 'Een kwalitatief programma waarover de levensbeschouwingen en de kijkers tevreden zijn en dat past in het kader van de VRT,' aldus de liberale minister in Kerk en Leven en op Radio 1. 'Hoe vaak het te zien is, wie het maakt, wie eraan meewerkt, dat laat ik open. Concreet verwacht ik in de komende weken een voorstel van de VRT'.

Gatz vindt dat er meteen in 2016 al resultaat zou moeten zijn. 'Of men onmiddellijk vanaf januari de juiste toon en het juiste ritme vindt, weet ik niet. Er is ruimte voor evolutie.' (Belga/KVDA)

Onze partners