Student maakt grap op Twitter: evenement ontruimd, student cel in

01/10/15 om 10:01 - Bijgewerkt om 12:01

Een student maakte tijdens een evenement een ironische toespeling op een aanslag. Gevolg: het Antwerpse snelleresponsteam ontruimde het evenement waar hij was en arresteerde de jongeman. 'Dit kan enkel mij overkomen. Mijn vrouw laat mij nog geen dag alleen of ik zat al bijna in Guantanamo.'

Student maakt grap op Twitter: evenement ontruimd, student cel in

De Twittergrap die de Antwerpse politie liet uitrukken. © Twitter

Het evenement van een Antwerpse studentenvereniging in de ING-gebouwen werd gisteren opgeschrikt door een interventie van het Antwerpse snelleresponsteam. Zij waren gealarmeerd door de organisatie van het evenement, zo meldt de VRT. De reden voor de bezorgdheid: een tweet van een deelnemer aan de avond.

Mohamed Ouaamari , een student grafische vormgeving, vroeg om netwerktips. 'Luid "Allah u akbar" (God is de grootste, nvdr.) roepen is geen goede ijsbreker zeker?". Op de vraag van iemand om het te proberen, reageerde hij: 'Morgen in het nieuws: 25 doden en 93 gewonden na massahysterie in het ING-gebouw.'

De toon van de conversatie is nogal duidelijk ironisch. Toch nam de politie de zaak naar eigen zeggen 'zeer ernstig'. Het Snelle Respons Team werd eropaf gestuurd.

'Onze mensen hebben de man uit de zaal gehaald en gearresteerd. Daarna zijn de gebouwen ontruimd en met explosievenhonden doorzocht', aldus Veerle De Vries, van de politie Antwerpen, aan Gazet van Antwerpen. De student werd in de loop van de nacht opnieuw vrijgelaten.

Aan de site van De Standaard laat ING weten zelf de politie op de hoogte te hebben gebracht. 'ING heeft intern de tweet opgevangen aan de hand van het monitoringsysteem. Vooral omdat in die ene tweet expliciet het ING-gebouw vermeld wordt', zegt woordvoerster Zwaelens. De bank wilde geen enkel risico nemen, en ging daarom over tot actie.

En de grappenmaker zelf? Die laat zich niet afleiden:

(SD)

Lees meer over:

Onze partners