Strandfeest als protest tegen boerkiniverbod: ‘Onze lichamen zijn noch een symbool van vrijheid, noch van onderdrukking’

boerkini © -

Aan het Antwerpse stadhuis wordt zaterdag een st(r)a(n)dfeest georganiseerd als protest tegen een boerkiniverbod. ‘Wij zijn vrouw én vrij! Niet bereid om ons te les te laten spellen over wat we wel en niet mogen dragen’, klinkt het op de pagina van het evenement.

“Wij zijn vrouw én vrij! Niet bereid om ons te les te laten spellen over wat we wel en niet mogen dragen. Door niemand.” Zo begint de uitleg over het Facebook-evenement ‘Strandfeest Vrouw én Vrij’.

Het feest wordt georganiseerd door ‘Een bloem voor een moslim’ en dient als protest tegen een boerkiniverbod en tegen de uitspraken van de Antwerpse burgemeester Bart De Wever (N-VA).

Vrouwen zijn zelfs beledigd als ’tentendragers’ door de burgemeester van Antwerpen. ‘Wij zijn vrouw én vrij! Onze lichamen zijn van ons. Wij bepalen welk stukje huid we bedekken en blootlaten. Zo hoort het en niet anders. Met burkini, bikini, monokini of zonder al die kini’s. Daarom een duidelijk signaal aan politici: onze lichamen zijn noch een symbool van vrijheid, noch een symbool van onderdrukking. Onze lichamen zijn simpelweg van ons en daarover zélf beslissen is onze fundamentele vrijheid.’

Het feest vindt zaterdag om 15 uur plaats aan het Antwerpse stadhuis. ‘Doe je boerkini, zwempak, bikini, duik- of carnavalspak aan’, klinkt de duidelijke oproep. (NSK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content