Steve Stevaert verhoord voor 'doodsbedreigingen' rond sekstapes

07/12/13 om 04:57 - Bijgewerkt om 06:34

Gewezen gouverneur en sp.a-boegbeeld Steve Stevaert is donderdag verhoord door de Brusselse federale gerechtelijke politie. Hij zou doodsbedreigingen geuit hebben aan het adres van de vrouw die nooit teruggevonden sekstapes met hem opnam.

Steve Stevaert verhoord voor 'doodsbedreigingen' rond sekstapes

Steve Stevaert © Belga

Dat gebeurde na een klacht van de vrouw, Houda E., wegens doodsbedreigingen, aanzetting tot ontucht en laster, zo bericht Het Nieuwsblad. Stevaert diende zelf al klacht in tegen de vrouw in april 2011 voor chantage met sekstapes. De beeldopnames waarmee twee escortgirls in 2011 zouden geprobeerd hebben Stevaert in verlegenheid te brengen, werden nooit teruggevonden. Uiteindelijk werd de zaak geseponeerd.

Misbruik

Maar Houda E. diende op haar beurt klacht in, schrijft Het Nieuwsblad, omdat Stevaert volgens haar misbruik maakte van haar zwakke, financiële situatie om haar ertoe aan te zetten hun relatie voort te zetten. Ook zou ze tijdens het lezen van het onderzoeksdossier op verklaringen van haar vriendin Zahra E. zijn gestoten, die ook betrokken was bij de vermeende sekstapes. De vrouw beweerde vernomen te hebben dat Stevaert bedreigingen zou geuit hebben tegen Houda en haar gezin als ze volhardde in haar besluit om elk contact met Stevaert te mijden.

Volgens Het Nieuwsblad willen gerecht noch Stevaert zelf kwijt waarom nu nog een verhoor moest gebeuren, en wat het resultaat ervan was. (Belga/TV)

Lees meer over:

Onze partners